Ελλάδα|28.06.2019 20:34

Γραφειοκρατικός Γολγοθάς - Μείωσαν από λάθος τις συντάξεις χηρείας (vid)

Newsroom

Με ένα μεγάλο γραφειοκρατικό αλαλούμ έχουν έρθει αντιμέτωπες χιλιάδες γυναίκες, οι οποίες εισπράττουν συντάξεις χηρείας. Μία από αυτές μίλησε στο Open TV και τον Θοδωρή Βγενή και περιγράφει τον παραλογισμό που αντιμετώπισε εδώ και χρόνια με συνέπεια τα παιδιά της να χάνουν το μοναδικό τους έσοδο που είναι η σύνταξη του πατέρα τους.

Η Δήμητρα Κλωνάρη έχασε τον σύζυγο της πριν 14 χρόνια. Έμεινε ξαφνικά μόνη της με δύο ανήλικα παιδιά. Η σύνταξη χηρείας, με την οποία τα μεγάλωνε άρχισε ξαφνικά να συρρικνώνεται, λόγω λάθους του ταμείου της.

Τα τελευταία χρόνια η Δήμητρα Κλωνάρη ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, ένα γραφειοκρατικό λάθος ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η περιπέτεια της με τον ΕΦΚΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν το ένα από τα δύο της παιδιά ενηλικιώθηκε. Τότε το σύστημα άρχισε να αναγνωρίζει μόνο το ένα από τα δύο παιδιά, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς το τελικό ποσό της σύνταξης.

«Έχω απελπιστεί, έχω πάει σε δικηγόρο, έχω πάει όπου υπάρχει. Και τα δύο μου παιδιά έπρεπε να λαμβάνουν σύνταξη λόγω σπουδών σε δύο διαφορετικά μητρώα, να γίνει διαχωρισμός. Αυτό δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα, κάθε μεταβολή έκοβε τη σύνταξη. «Αυτά τα 800 ευρώ είναι για ένα χρόνο και για τα δύο παιδιά, ενώ έπρεπε να πάρουν και τα δύο παιδιά 7.000 ευρώ. Από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ πήγα το 13, πήγα το 15, τους στέλνω συνέχεια επιστολές, τίποτα. Περάσαμε πολύ δύσκολα χρόνια. Πραγματικά είχαμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Δύο ολόκληρα χρόνια δεν μας έδωσαν τίποτα.»» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Open TV.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN και του Θοδωρή Βγενή

συντάξεις χηρείαςσυντάξεις