Ελλάδα|17.07.2019 18:52

«Το μενού του Αριστοτέλη» στο Λονδίνο

Newsroom

«Το μενού του Αριστοτέλη» θα παρουσιάσουν στο κοινό της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Λονδίνο, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Θεσσαλονικιός σεφ και καθηγητής γαστρονομίας, Γιώργος Παλησίδης.

Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, το οποίο διοργανώνει στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, το περιοδικό National Geographic Traveler. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η κουζίνα της Θεσσαλονίκης στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προωθηθεί ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν της πόλης και της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι η γαστρονομία έχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης θα παρουσιάσει ένα από τα master classes της ελληνικής μαγειρικής, που επιμελήθηκαν το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου- Ιρλανδίας για το National Geographic Food Festival και ο κ. Παλησίδης.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν μεγάλες Βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως της Ουγγαρίας της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης κ.α. Επίσης έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρουν μέρος οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν.

ΛονδίνοΟργανισμός Τουρισμού ΘεσσαλονίκηςΑριστοτέλης