Ελλάδα|18.11.2018 16:07

Ζημιές 20.000 ευρώ από τα επεισόδια στην Πολυτεχνική Σχολή

Newsroom

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ μετά τα επεισόδια στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

«Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό», δήλωσε ο  αντιπρύτανης συντονισμού του ΑΠΘ Θοδωρής Λαόπουλος.

Ζημιές χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ οι αντιεξουσιαστές. Ο αύλειος χώρος της Σχολής, ο χώρος υποδοχής και κάποιες από τις αίθουσες διδασκαλίας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Ακόμη και τα καρτοτηλέφωνα και τα συστήματα πυρόσβεσης υπέστησαν ζημιές. Υαλοπίνακες αρκετών τετραγωνικών μέτρων καταστράφηκαν ενώ μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες ξηλώθηκαν. 

Αντίπρυτανης ΑΠΘ: 20.000 ευρώ το κόστος των ζημιών

Επί ποδός βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για την αποτίμηση του φετινού «εορτασμού» της 17ης Νοέμβρη. «Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο. Ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ. Ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσα έκλεψαν οι ταραξίες από ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Κάποια από αυτά που έκλεψαν τα έκρυψαν σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν αργότερα, όμως, τα βρήκαμε. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τις ζημιές θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων κάναμε αυτοψία μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα και τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κώστα Κατσιφαράκη», ανέφερε ο αντιπρύτανης Συντονισμού Θοδωρής Λαόπουλος.

Πολυτεχνική ΣχολήΑΠΘ