Ελλάδα|18.11.2018 17:04

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Τετάρτη ο Αρτέμης Σώρρας

Newsroom

Για την Τετάρτη έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η δίκη που αφορά στις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης. Στο εδώλιο παραπέμπονται εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο Αρτέμης Σώρρας.

Μάρτυρας κατηγορίας, σύμφωνα με το cretalive, είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης. Κι αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδικαζόμενη υπόθεση σχετίζεται με την αναφορά που είχε κάνει πρώτος πανελλαδικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στην εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το αίτημα Σώρρα

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα είχε ζητήσει αρχικά να ακυρωθεί το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδικασμένο αίτημα που δεν έγινε δεκτό.Στη συνέχεια, έκανε μήνυση στην πρόεδρο και την εισαγγελέα, ζητώντας την εξαίρεσή τους, αίτημα που επίσης απορρίφθηκε.

Ακολούθησε νέο αίτημα αναβολής για την προφύλαξη της διαδικασίας, καθώς, όπως υποστήριξε, το κλίμα είχε διαταραχθεί και υπήρχε δυσπιστία μετά και τη μήνυση που υποβλήθηκε. Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι για να αποφανθεί. Έτσι, ανακοινώθηκε ότι η δίκη παίρνει αναβολή για τις 21 Νοεμβρίου 2018. 

Αρτέμης Σώρρας