Ελλάδα|05.08.2019 16:00

Το... πειρατικό στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Το…πειρατικό έδεσε στη Θεσσαλονίκη. Το υπό σημαίας Μάλτας, τεσσάρων καταρτιών σκαρί, Sea Cloud, κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης, μεταφέροντας 60 τουρίστες από την Αμερική και την Μάλτα. Άλλοι τόσοι επιβιβάστηκαν στη Θεσσαλονίκη -ήταν ήδη σε διακοπές- και η κρουαζιέρα συνεχίζεται στη Σκιάθο, ενώ θα ακολουθήσουν το Αιγαίο και η νοτιοανατολική Μεσόγειος.

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο…έπιασε Θεσσαλονίκη το Σάββατο. Στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού υποδέχτηκαν ένα γκρουπ Κύπριων τουριστών, που επιβαίνουν στο Salamis Philoxenia και πραγματοποιούν προσκυνηματική κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Από τους συνολικά 600 επιβάτες του πλοίου οι 120 είναι Κύπριοι και συμμετέχουν στο πρόγραμμα Προσκυνηματικού Τουρισμού του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε μια εκδήλωση καλωσορίσματος με κεράσματα και αναμνηστικά δώρα, με ταξιδιωτικούς χάρτες και περιήγηση με ξενάγηση στα βυζαντινά μνημεία και μοναστήρια της πόλης. Το πρόγραμμα της επίσκεψή τους στην περιοχή περιλάμβανε και προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Είναι η πέμπτη χρονιά που το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου οργανώνει κρουαζιέρα, με συνολικά 6 σταθμούς στο Αιγαίο και η πρώτη που συμπεριλαμβάνεται ως σταθμός η Θεσσαλονίκη.

Λιμάνι Θεσσαλονίκηςτουρίστεςκρουαζιερόπλοιο