Ελλάδα|08.08.2019 21:52
Συγκέντρωση στη μνήμη της Suzanne Eaton
NewsroomΜήνυμα κατά της βίας με θύματα γυναίκες έστειλαν το απόγευμα δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ψυχολόγοι των Χανίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Αφορμή στάθηκε, σύμφωνα με το neakriti.gr, η άγρια δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, στις αρχές Ιουλίου από τον 28χρονο Γιάννη Παρασκάκη.
«Η Suzanne Eaton δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα. Η πατριαρχία γεννιέται και αναπαράγεται στην οικογένεια, το σχολείο, τη δουλειά, το δημόσιο χώρο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η συλλογικότητα των Χανίων, που συμμετείχε στη συγκέντρωση.
Διαβάστε ακόμη
- Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών - Πάνε για κλιμάκωση, τι προτείνουν για τα Χριστούγεννα
- «Θέλω να βγει η αλήθεια»: 21χρονος τραγουδιστής κατέθεσε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη για ασελγείς πράξεις
- «Μου είπε αν είμαι μάγκας να το πιω»: Συγκλονίζει η μητέρα του 9χρονου που κατανάλωσε ψυχοφάρμακο ως challenge
- «Ελληνική τραγωδία»: Οι φώκιες Monachus monachus κρύβονται σε σπηλιές για να γλιτώσουν από τον υπερτουρισμό