Ελλάδα|19.11.2018 14:21

Θεσσαλονίκη: Ενταση πριν από τη συνάντηση Γαβρόγλου με πρυτάνεις και φοιτητές (pics)

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Η επικείμενη συγχώνευση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιείται μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και των πρυτανικών συμβουλίων των δύο ιδρυμάτων, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στο τραπέζι τέθηκαν διάφορα αιτήματα από την πλευρά των πρυτάνεων, όπως η διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και η εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.

Νωρίτερα έξω από το κτίριο του υπουργείου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μερικές δεκάδες φοιτητών του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη συγχώνευση, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη. Ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του κ. Γαβρόγλου. Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, όταν οι φοιτητές κουνώντας την εξωτερική καγκελόπορτα, επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο.

Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου με κατάληξη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

ΘεσσαλονίκηφοιτητέςΚώστας Γαβρόγλου