Ελλάδα|19.08.2019 16:06

Επεισόδιο στο Θριάσιο: Εκατέρωθεν καταγγελίες από γιατρούς και αστυνομικούς (vid)

Newsroom

Ένταση και εκατέρωθεν δηλώσεις ανάμεσα σε νοσοκομειακούς γιατρούς και αστυνομικούς έχει προκαλέσει το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στο Θριάσιο νοσοκομείο, μεταξύ αστυνομικού και εφημερεύουσας γιατρού. 

Όπως καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί (ΟΕΝΓΕ), αστυνομικός φρουρός μπήκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου οπλοφορώντας.

Όταν η εφημερεύουσα γιατρός η οποία τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Αφροδίτη Ρέντζου τού ζήτησε να αφήσει το όπλο του για λόγους ασφαλείας επικαλούμενη προεδρικό διάταγμα κατά το οποίο οι εξωτερικοί φρουροί δεν επιτρέπεται να οπλοφορούν σε κλινικές με ψυχικά ασθενείς για λόγους ασφαλείας, εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε αλλά κάλεσε και πέντε άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να τη συλλάβουν.

Ακολούθησε η αιχμηρή ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι κάνουν λόγο για τραμπούκικη συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ η πλευρά των αστυνομικών αναφέρει ότι το έργο της φύλαξης κρατουμένων στα νοσοκομεία αφορά μόνο τους αστυνομικούς. 

Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για το περιστατικό. 

Η στάση του Βασίλη Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του φαίνεται να μην λαμβάνει θέση επί του περιστατικού, αλλά αναμένει τα α[αποτελέσματα της έρευνας.

Εκτιμά ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, πως οι υποθέσεις φρουρούμενων ασθενών είναι μία δύσκολη υπόθεση για το ΕΣΥ που απαιτούν ιδιαίτερη διαχείριση.

επεισόδιο στο ΘριάσειογιατρόςΘριάσιο νοσοκομείο