Ιδιαίτερα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (25/8)
Newsroom
Ιδιαίτερα υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σήμερα Κυριακή, 25 Αυγούστου, σε τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα πρόκειται για τις περιφέρειες:
- Αττικής
- Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)
- Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

- Επισπεύδεται η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν για το ουκρανικό – Η ανησυχία της Ευρώπης και το σχέδιο «κρούσης»
- «Μου είπαν να τα πάρω και να τα πετάξω για να ανοίξει ο χώρος»: Ποιος έδωσε την εντολή για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κατεχάκη: Πώς έγινε η φονική καραμπόλα - Ξεκληρίστηκε οικογένεια
- Ο δεύτερος πιο ψυχρός Φεβρουάριος από το 2010 ήταν ο φετινός - Η μέση μέγιστη θερμοκρασία ανά γεωγραφικό διαμέρισμα