Ελλάδα|20.11.2018 22:52

Επίδομα παραμεθορίου ζητούν δύο αστυνομικοί στη Γαύδο

Newsroom

Αίτημα να λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου, ύψους 100 ευρώ, έχουν οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στη Γαύδο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο αστυνομικοί, η χορήγηση επιδόματος αφορά τις περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως προβληματικές τύπου Α' και αν και η ακριτική νήσος είναι σε αυτές τις περιοχές, οι δύο ένστολοι δεν παίρνουν τα έξτρα χρήματα.

Όπως σημειώνουν, σύμφωνα με το Ν. 4472/2017 άρθρο 127 παρ. Ε΄, καθορίζεται η χορήγηση επιδόματος ύψους 100 ευρώ σε όσους συναδέλφους τους υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στο νομό Έβρου και στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης.

Οι αστυνομικοί μιλούν για μια «αδικία» και ζητούν από την Πολιτεία να τους χορηγεί το επίδομα. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων:

«Στη Νήσο Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής επικράτειας, υπηρετούν δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, οι οποίοι απαρτίζουν το μοναδικό προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Γαύδου.

Σύμφωνα με το Ν. 4472/2017 άρθρο 127 παρ. Ε΄, καθορίζεται η χορήγηση επιδόματος ύψους 100 ευρώ σε όσους συναδέλφους μας υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στον Νομό Έβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης.

Παράλληλα οι συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 667/Β/11-11-1992, χαρακτηρίζονται ως προβληματικές περιοχές τύπου Α'.

Στην παραπάνω κατηγορία ως προβληματική περιοχή τύπου Α΄ χαρακτηρίζεται και η νήσος Γαύδος σύμφωνα με το ανωτέρω Φ.Ε.Κ.

Παράλληλα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με το Π.Δ. 100/2003 έχει χαρακτηρίσει ως υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης τον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου, παράλληλα με άλλες Υπηρεσίες ανά την επικράτεια.

Στη συγκεκριμένη νήσο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αποκόπτεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η θαλάσσια συγκοινωνία, γεγονός το οποίο δυσκολεύει αφάνταστα την καθημερινή ζωή αυτών των “Ακριτών”, αλλά και των συναδέλφων μας.

Όπως καταλαβαίνετε, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συνάδελφοί μας, αναλαμβάνουν και άλλους “ρόλους”, εκτός από τα αστυνομικά τους καθήκοντα, καθώς με μόνο οδηγό, το φιλότιμό τους, μετατρέπονται σε γιατρούς, δασκάλους, τραυματιοφορείς, νοσοκόμους, ψυχολόγους, δικαστές…

Με το έγγραφό μας ζητάμε την άρση της κατάφορης αδικίας, κατά την οποία, οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου δεν λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου ύψους 100 ευρώ.

Ζητάμε τη νομοθέτησή σας για την έναρξη χορήγησης του εν λόγου επιδόματος».

αστυνομικοίΓαύδος