Ελλάδα|02.09.2019 16:55

Στα ίχνη των Θεών της Θεσσαλονίκης

Newsroom

«Στα ίχνη των θεών της πόλης», θα βαδίσει την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα Thessaloniki Walking Tours, που προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της πόλης. Από τον Ναό των Αγίων Αποστόλων έως τον Φραγκομαχαλά οι συμμετέχοντες αναζητούν τα ίχνη που άφησαν πίσω τους θρησκείες, δόγματα και μυστικιστικές σέκτες, αλλά και τα πρόσωπα που συνδέθηκαν μαζί τους.

Ένα αριστούργημα της παλαιολόγειας αναγέννησης, ένα παραμελημένο και παρεξηγημένο μνημείο που αποκαλύπτει πολλά, ένας χαμένος αρχαίος ναός, ένας μεσσίας που βρήκε χιλιάδες πρόθυμους να τον πιστέψουν, μια μυστική στοά χωμένη σε ένα στενό του ιστορικού κέντρου, η καθολική εκκλησία και ένα θεολογικό μυστικιστικό κίνημα, από το οποίο ξεκίνησε μια κοινωνική εξέγερση είναι μερικοί από τους σταθμούς αυτής της πρωτότυπης διαδρομής που σκάβει βαθιά στο παρελθόν της πόλης συνδέοντας την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη θεολογία, την τέχνη και τη μεταφυσική με τόπους, χώρους, σημεία και μνημεία στον αστικό ιστό.

Ως σημείο συνάντησης ορίζεται ο Ναός των Αγίων Αποστόλων στις 11 το πρωί και το κόστος συμμετοχής είναι 10€.

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί, αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητούνται ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές, αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα, αποτελούν τη βάση μιας βιωματική εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους.

μνημείαπεριήγησηΕκκλησία