Ελλάδα|02.09.2019 18:20

Συνέλαβαν τους ληστές που είχαν ρημάξει τα Νότια Προάστια

Κώστας Στάμου

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών οι οποίοι είχαν διαρρήξει περισσότερα από 31 σπίτια προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι δράστες, λίγη ώρα νωρίτερα είχαν εισβάλει σε σπίτι στη Γλυφάδα, ενώ από τον Ιούλιο είχαν συστήσει συμμορία που «ξάφριζε» σπίτια  στα Νότια Προάστια. Συνολικά, ευθύνονται για 31 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στη Βάρη, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη, τη Γλυφάδα και τον Άλιμο και από τη «λεία» τους αποκόμισαν περισσότερα από 136.000 ευρώ.

Ως προς το modus operandi της σπείρας, τα μέλη της παρακολουθούσαν τους στόχους τους και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα και εν συνεχεία εισέβαλλαν στα σπίτια από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σε περίπτωση που το σπίτι διέθετε συναγερμό, οι δράστες τον απενεργοποιούσαν και συνέχιζαν την παράνομη δράση τους.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, καθώς και σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων, όπως ρολόγια, χρυσαφικά και φορητοί υπολογιστές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, την ώρα που η αστυνομία ερευνά αν οι αλλοδαποί έχουν συμμετοχή και σε άλλες, αξιόποινες πράξεις.

διαρρήκτεςΓλυφάδαΝότια Προάστιασύλληψη