Αρνητική πρωτιά της Αθήνας: Η χειρότερη πόλη στον κόσμο για να βρεις δουλειά
NewsroomH πόλη της Αθήνας είναι δημοφιλής για τα αρχαία μνημεία, για τη διασκέδαση και τον ηλιόλουστο καιρό τους περισσότερους μήνες του χρόνου, αλλά όχι για να βρει κάποιος δουλειά, καθώς δίνει περιορισμένες ευκαιρίες στους νέους, στις γυναίκες, ενώ οι εταιρείες που ιδρύονται είναι ελάχιστες και συχνά βραχύβιες.
Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής εταιρείας Movinga, η οποία πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, με αντικείμενο τους καλύτερους προορισμούς για εξεύρεση εργασίας, η Αθήνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 100 πόλεις, με τη βαθμολογία της να είναι μόλις 3,79 βαθμούς με άριστα το 10.
Η Αθήνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής», λαμβάνει βαθμολογία χαμηλότερη της μονάδας, 0,94% σε ό, τι αφορά τις ευκαιρίες για τους νέους, λαμβάνοντας μηδέν ως προς το επιμέρους κριτήριο της απασχόλησης των νέων και 3,76 ως προς την ύπαρξη νεοφυών επιχειρήσεων. Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η Αθήνα ως προς το κριτήριο της μετανάστευσης, το οποίο στην ουσία εξετάζει κυρίως το ποσοστό απασχόλησης μεταναστών. Η υψηλή ανεργία και ο χαμηλός αριθμός ίδρυσης νέων επιχειρήσεων έχουν ως συνέπεια η Αθήνα να βαθμολογείται με 1,93 και ως προς το κριτήριο της οικονομικής ισχύος. Κάτω από τη βάση, 4,56, λαμβάνει και ως προς το επίπεδο διαβίωσης. Με 5,90 βαθμολογείται η Αθήνα ως προς την παροχή ευκαιριών στις γυναίκες , λαμβάνοντας ωστόσο βαθμό 3,25 ως προς τις δυνατότητες που δίνονται στις γυναίκες για ανέλιξη σε υψηλόβαθμες θέσεις.
Η καλύτερη πόλη για να βρει κάποιος δουλειά είναι σύμφωνα με την έρευνα, η Βοστώνη στις ΗΠΑ ενώ η καλύτερη για νέους που αναζητούν εργασία είναι το Ντουμπάι.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ