Ελλάδα|09.09.2019 15:33

Συνέλαβαν σεσημασμένους διαρρήκτες αυτοκινήτων - Πλούσια η δράση τους

Κώστας Στάμου

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών οι οποίοι άνοιγαν αυτοκίνητα και έκλεβαν περαστικούς προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ την περασμένη Πέμπτη (5/9) στην οδό Πατησίων. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν την ώρα που παρακολουθούσαν τους υποψήφιους στόχους τους, ενώ πάνω τους βρέθηκαν ένας υαλοθραύστης, ένα ψαλίδι και ένας ηλεκτρονικός παρεμβολέας κλειδώματος αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες το τελευταίο εξάμηνο είχαν συστήσει συμμορία μαζί με ακόμη έναν αλλοδαπό, ο οποίος αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, και διέπρατταν διαρρήξεις σε ΙΧ, καθώς και κλοπές περαστικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας που κινούνταν σε πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η Ακρόπολη, η πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι και τα Εξάρχεια, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους είτε στον δρόμο είτε σε καταστήματα. Εν συνεχεία, τους ακολουθούσαν, και αφού τους απασχολούσαν με κάτι άλλο, τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, στο στόχαστρό τους έβαζαν και αυτοκίνητα στα οποία, αφού έσπαγαν τα τζάμια ή άνοιγαν τις κλειδαριές τους, έκλεβαν ό,τι έβρισκαν. Συνολικά, η Αστυνομία έχει εξιχνιάσει μέχρι στιγμής 9 κλοπές με θύματα πολίτες, 4 κλοπές σε αυτοκίνητα και μια περίπτωση ληστείας. Από την έρευνα προέκυψε πως οι συλληφθέντες έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και εχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Οι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι Αρχές ερευνούν τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

διαρρήκτεςσύλληψηαστυνομίααυτοκίνητα