Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος πέθανε μπροστά στους μαθητές του
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΣοκαρισμένοι, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, το πρωί της περασμένης Δευτέρας βγήκαν από την τάξη στο διάδρομο του σχολείου, καλώντας σε βοήθεια. Ο γυμναστής άκουσε τις φωνές του μπήκε στην τάξη και είδε τον 55χρονο δάσκαλο Δημήτρη Χρυσαφίδη να μην έχει τις αισθήσεις του.
Γνωρίζοντας πρώτες βοήθειες, άρχισε να του κάνει μαλάξεις και αμέσως έφτασε στην τάξη κι ένας γιατρός, που διατηρεί ιατρείο σε κοντινή απόσταση από το σχολείο. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σχολείο και διασώστες του ΕΚΑΒ. Για περίπου δύο ώρες έδιναν όλοι μαζί μάχη, για να κρατήσουν στη ζωή το δάσκαλο, όμως, η καρδιά του δεν τα κατάφερε.
Ο Δημήτρης Χρυσαφίδης είχε παραπονεθεί για ενοχλήσεις το βράδυ της Κυριακής στους οικείους του. Επέλεξε την άλλη μέρα το πρωί να βρίσκεται στο καθήκον του, για να μη χάσουν, όπως ο ίδιος είπε, τα παιδιά το μάθημα.
Μόλις χτύπησε το κουδούνι για τη δεύτερη ώρα της σχολικής ημέρας και μπήκε στην τάξη, ένιωσε έντονες ενοχλήσεις και κάθισε στην έδρα. Έπιασε την καρδιά του και λίγες μέρες στιγμές αργότερα έπεσε από την καρέκλα μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών.
Γονείς μαθητών της ΣΤ' τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών μιλώντας στο ethnos.gr χαρακτήρισαν τον Δημήτρη Χρυσαφίδη ως πολύ καλό άνθρωπο, εξαιρετικό δάσκαλο, με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος.
Για το θέμα εξέδωσαν ανακοίνωση οι σύλλογοι διδασκόντων του 3ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, στην οποία κατηγορούν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης – Συκεών ότι, κολλημένοι στο γράμμα του νόμου και χωρίς να δείξουν την απαιτούμενη για την περίσταση ευαισθησία, δεν κήρυξαν την επόμενη ημέρα ως ημέρα πένθους για το σχολείο.
- Μπλόκαραν πολλά νοσοκομεία της Αθήνας από τις νέες εφημερίες - Οι αλλαγές
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Αττική - Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες
- Τι βλέπουν στην κυβέρνηση μετά την εκλογή Τραμπ: Ποιες εξελίξεις αναμένονται στο Ουκρανικό αλλά και στη «γειτονιά»
- Μαθητές στην Ικαρία κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουν καθηγητές - Τι λένε οι εκπαιδευτικοί