Ελλάδα|11.09.2019 14:49

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήμουν ποτέ πυρηνάρχης Περάματος»

Σοφία Σπίγγου

Στο σκέλος των απολογιών για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ πέρασε η δίκη της Χρυσής Αυγής με τα μέλη της να εξακολουθούν να τηρούν την ίδια γραμμή. Ο Αντ. Κυριακόπουλος, που φέρεται ως μέλος του τάγματος εφόδου του Περάματος που χτυπούσε με ρόπαλα τα μέλη του ΠΑΜΕ, δήλωσε απλός ψηφοφόρος: «Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με τη Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές».

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με όσα είπε στην απολογία του, από... περιέργεια! «Πήγα μόνος μου να δω τι γίνεται και βλέπω από τις δυο μεριές συναδέλφους μου να τσακώνονται. Τους ειπα "τι κάνετε; Συνάδελφοι είμαστε!". Πρέπει να ήταν περίπου 15 άτομα από τη Χρυσή Αυγή και 30 από την άλλη πλευρά. Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω. Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και του ΠΑΜΕ», είπε και κατονόμασε τόσο πολιτικούς ενάγοντες όσο και κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες, επιμένοντας όμως σε τυχαία συνάντηση παρά τα μηνύματα που εμπλέκουν τον Γιάννη Λαγό στην οργάνωση της επίθεσης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε σθεναρά ότι δεν ήταν μέλος τάγματος εφόδου, αλλά από συνομιλίες του με μέλη του ΠΑΜΕ του έγινε γνωστό πως το «πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά είναι η χρυσή αυγή που θα δημιουργούσε σωματείο το οποίο τραβούσε το 90% των εργαζομένων».

Αύριο αναμένεται η συνέχεια των απολογιών των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανάμεσά τους και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να απολογηθούν τελευταίοι.

ΠέραμαΧρυσή Αυγήδίκη