Ελλάδα | 12.09.2019 21:31

Οι λόγοι που οδηγούν μία μητέρα να εγκαταλείψει το μωρό της (vid)

Newsroom

H εγκατάλειψη παιδιών δεν είναι κάτι άγνωστο για τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι μητέρες που φτάνουν σε αυτό το σημείο είναι είτε πολύ νέες είτε αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας είτε βρίσκονται κάτω από την επήρεια ουσιών.

Σύμφωνα με το κέντρο βρεφών «Μητέρα» στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται ένα με δύο παιδιά από τις μητέρες τους και αυτά αποκλειστικά στις μεγάλες πόλεις, καθώς εκεί κανείς δεν ξέρει σχεδόν κανένα.

Η Σόφία Κονσταντέλια, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής δηλώνει στην κάμερα του ANT1 ότι δεν φαίνεται να υπάρχει απόλυτη συνείδηση του γονιού που οδηγείται σε μια τέτοια κίνηση. «Κάποιες φορές παίρνουν πρωτοβουλία άτομα του περιβάλλοντος και οργανώνουν την εγκατάλειψη του παιδιού με αυτό τον τρόπο». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότερες μητέρες που φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν το παιδί τους είναι ή σε νεαρή ηλικία ή με νοητική υστέρηση ή κάνουν χρήση τοξικών ουσιών. Τα παιδιά αυτά μετά το νοσοκομείο μεταφέρονται σε κάποιο ίδρυμα και μέσα σε τρείς μήνες η μητέρα τους έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με τον νόμο να τα πάρει πίσω.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

μητέραεγκατάλειψη βρέφουςέρευναΚέντρο Βρεφών Μητέρα