Ελλάδα|23.11.2018 16:12

Νέο κύκλωμα μαστροπών συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.-Έκλειναν τα ραντεβού μέσω ίντερνετ

Newsroom

Κύκλωμα που εξέδιδε αλλοδαπές μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού εξάρθρωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε σε διάφορα σημεία της Αττικής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα ως μέλη της σπείρας ενώ προσήχθησαν έξι γυναίκες. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία, της μαστροπείας και της πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο εντοπισμός αλλοδαπών

Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί, οι δράστες από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέδιδαν γυναίκες, μέσω ενός γραφείου ερωτικών ραντεβού στο Διαδίκτυο. Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τις αλλοδαπές και τις εξέδιδαν ενώ παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Επιπλέον, οι δράστες τις απειλούσαν (τόσο τις ίδιες όσο και συγγενικά τους πρόσωπα) ενώ όταν τους δάνειζαν χρήματα, απαιτούσαν στη συνέχεια την άμεση εξόφλησή τους, μαζί με υπέρογκους τόκους που επέβαλαν.

Τα ερωτικά ραντεβού στήνονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών. Οι γυναίκες πήγαιναν στα ραντεβού πάντα συνοδεία των μελών του κυκλώματος. Κατά τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 5.800 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ηλεκτρονικές συσκευές και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου.

Οι γυναίκες αυτή τη στιγμή προστατεύονται ως θύματα εμπορίας ανθρώπων ενώ οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελληνική Αστυνομία