Ελλάδα | 07.10.2019 16:29

Bόλος: Αν και πάμπλουτοι, «έφυγαν» λησμονημένοι και δυστυχείς

Newsroom

Η ευχή των γονέων τους να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος αποδείχτηκε... κατάρα. Ο λόγος για πέντε αδέλφια από τον Βόλο, δεμένα και αγαπημένα, που μεγαλούργησαν στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή, αλλά δεν ευτύχησαν, όπως αποδείχτηκε στο τέλος, σε προσωπικό επίπεδο. 

Τα πέντε παιδιά της πασίγνωστης οικογένειας Τριαντάφυλλου Γκάργκα από τον Αλμυρό Βόλου ακολούθησαν πιστά την προτροπή των γονιών τους: Έμεινε να ζει ο ένας για τον άλλο. Και καθώς οι κοινωνικές επιταγές όριζαν πως πρώτα έπρεπε να παντρευτούν τα κορίτσια και κατόπιν τα αγόρια, και οι πέντε έμειναν ανύμφευτοι. Έτσι, χωρίς απογόνους, μόνοι και αχώριστοι, έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους αμύθητα πλούτη.

Το κουβάρι της εν λόγω ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκαν τα δύο τελευταία εν ζωή αδέλφια σε άθλια κατάσταση, εξαντλημένα από την ασιτία, στον Βόλο, όπου έμεναν. Εντέλει, οι δύο ηλικιωμένοι απεδήμησαν εις Κύριον στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου με διαφορά 10 ημερών. Και ακόμη παραμένουν άταφοι, καθώς, παρότι έχει συμπληρωθεί μήνας, είναι στα αζήτητα... Προηγουμένως, είχε φύγει από τη ζωή η προτελευταία αδελφή. 

Επρόκειτο για την ευτυχισμένη οικογένεια του Τριαντάφυλλου Γκάργκα. Τα παιδιά ήταν ο Αποστόλης, ο Θανάσης, η Χρύσα, η Έφη και η Μαρία. Αυτοί αύξησαν έτι περαιτέρω την ήδη μεγάλη πατρική περιουσία, αλλά κανένας τους δεν δημιούργησε οικογένεια. Ώσπου έμειναν μόνοι. Οι τέσσερις τελευταίοι κατοικούσαν στο ίδιο σπίτι, σε ένα διώροφο στο κέντρο του Βόλου. Ζούσαν εκεί με σφαλιστά παράθυρα, τα οποία δεν άνοιγαν ούτε όταν είχε καύσωνα. Πλέον το σπίτι είναι εγκατελελειμμένο.

Έτσι, όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας, εφόσον δεν υπάρχουν κληρονόμοι, αναμένονται να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου. Μάλιστα, από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι ελλείψει κληρονόμων θα αξιοποιηθούν και οι καταθέσεις.

Το δράμα της οικογένειας αποκαλύφτηκε στις 27 Αυγούστου όταν οι γείτονες ανησύχησαν που δεν έδιναν σημεία ζωής. Τα αδέρφια που είχαν μείνει τελευταία στη ζωή, ο Αποστόλης και η Μαρία, δεν είχαν βγει από το σπίτι για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Αστυνομία, που κλήθηκε στο σπίτι, έφερε στο φως αυτή την απίστευτη ιστορία.

Ο Αποστόλης ήταν πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είχε λογιστικό γραφείο, ασχολούνταν με τις ασφάλειες αυτοκινήτων, ενώ υπήρξε και αντιπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας Daihatsu. Ο Θανάσης είχε και αυτός πλούσια και ιδιαίτερα επιχειρηματική δραστηριότητα: εμπορευόταν αυτοκίνητα. Τα κορίτσια της οικογένειας ασχολούνταν με τα οικιακά. Αλλά, μηδένα προ του τέλους μακάριζε...

επιχειρηματίεςπλούτοςΒόλος