Εγκαίνια 35ης Philoxenia: «Δεν είναι ώρα για λόγια, είναι ώρα για πράξεις»
Ντέπη ΧιωτοπούλουΩς ένα ζωντανό οργανισμό που «ακούει» τα θέλω των τουριστών, που προσαρμόζεται στις νέες τάσεις παρομοίασε τον κλάδο του τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στα εγκαίνια της 35ης Philoxenia που πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις νέες συμφωνίες με διεθνείς αερομεταφορείς που επιτεύχθηκαν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τον αριθμό των ταξιδιωτών στη χώρα.
Η κατάρρευση της Thomas Cook, μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, έθεσε το υπουργείο Τουρισμού να βάλει σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
«Βασικό μας μέλημα δεν είναι απλά να επουλώσουμε τις όποιες πληγές άφησε η Thomas Cook, αλλά από κοινού με τον τουριστικό κλάδο, να χαράξουμε τα επόμενα βήματα για την βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, από το βήμα της ΔΕΘ στο πλαίσιο των εγκαινίων της 35ης Philoxenia.
Κάλυψη των κενών της Thomas Cook
Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της World Travel Market, στις αρχές Νοεμβρίου, όπου συναντήθηκε με τον CEO Markets & Airlines της TUI Group David Burling, με ανώτατα στελέχη του «We Love Holidays» -τέταρτου μεγαλύτερου Βρετανικού Tour Operator-, με τον CEO της ΕasyJet Johan Lundgren, με τον CEO της easyJet Holidays Garry Wilson, τον επικεφαλής του Seafare Cruising and Sailing Holidays και του Variety Cruises, με στελέχη του ταξιδιωτικού ομίλου JET2, που ανακοίνωσε την ενίσχυση της θέσης του στην Ελλάδα για την επόμενη θερινή σεζόν κτλ.
Βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Τουρισμού στην ανάγκη στροφής της τουριστικής βιομηχανίας σε ένα βιώσιμο και σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης.
«Για την ελληνική Κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού, η στροφή της οικονομίας μας σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης είναι αδιαπραγμάτευτη. Η βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων, η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας, η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των παραδόσεων και η προώθηση ποιοτικών τουριστικών υποδομών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.
Ο ίδιος εστίασε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο καταδυτικός, ο συνεδριακός και ο ιαματικός τουρισμός καθώς και ο τουρισμός πόλεων (city breaks).
«Δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη του. Αξιοποιούμε κάθε προοπτική, δυνατότητα ή συνεργασία’ χρέος όλων μας και πάνω από όλα δικό μου ως υπουργός Τουρισμού είναι να θέσουμε τις βάσεις ώστε να υπάρξει εποικοδομητική και ωφέλιμη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς. Δεν είναι ώρα για λόγια, είναι ώρα για πράξεις» είπε ο Χάρης Θεοχάρης.
Τέλος, σ’ ότι αφορά το 10ετές πλάνο για τον τουρισμό, που σχεδιάζει το υπουργείο και θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί μέσα στο 2020, εστιάζει πως θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρηματιών, των εργαζομένων, των πολιτών και τους τουριστών συμπεριλαμβανομένων προκειμένου να υπάρξει πολλαπλασιαστικό όφελος σε όλα τα επίπεδα.
- Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
- Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό