Ελλάδα|26.11.2019 15:56

Πρατήρια υγρών καυσίμων: Επιχορήγηση για τον εκσυγχρονισμό τους

Μαρία Λιλιοπούλου

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τον Στ’ Κύκλο της δράσης επιχορήγησης για τον εκσυγχρονισμό πρατηρίων υγρών καυσίμων ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Η δράση αφορά την υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων στους τομείς των πρατηρίων υγρών καυσίμων ή/και εγκαταστάσεων πωλητών πετρελαίου θέρμανσης από επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της ελληνικής επικράτειας και δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του Κανονισμού De Minimis.

Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του συγκεκριμένου κλάδου. Mέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων, συστήματα εισροών-εκροών, για την παρακολούθηση των διακινούμενων ποσοτήτων υγρών καυσίμων και τη διασύνδεση των συστημάτων αυτών με την Αρχή Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενισχύεται η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του συγκεκριμένου κλάδου (πρατηρίων υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεων πωλητών πετρελαίου θέρμανσης) και η πάταξη φαινομένων λαθρεμπορίας και φοροαποφυγής.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΚτΠ, η διαδικασία είναι απλούστερη από εκείνη των προηγούμενων κύκλων, καθώς σε πρώτη φάση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Τονίζεται, πάντως, ότι, για να γίνει αποδεκτή η αίτηση, πρέπει τα τιμολόγια που αφορούν τις συνολικές δαπάνες για την εγκατάσταση του συστήματος να έχουν εξοφληθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης του ως άνω διαστήματος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Η διαδικασία καθώς και οι όροι χρηματοδότησης περιγράφονται στον Οδηγό του Στ’ Κύκλου (), που αποτελεί παράρτημα της υπ’αριθμ. 61674/11/06/2019 Κ.Υ.Α (Β’2385)

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη Δράση, υποχρεούνται να υποβάλλουν, κατά το ως άνω διάστημα, ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο site της ΚτΠ ΑΕ,  www.ktpae.gr.

Ερωτήματα και διευκρινίσεις σχετικά με τη Δράση, εκτός του site της ΚτΠ ΑΕ, μπορούν να υποβάλλονται μέσω email στην διεύθυνση gas_station@ktpae.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 21313 00700, επιλογή 1: Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων και στη συνέχεια επιλογή 6: E-GAS.

πρατήριαεπιχορήγησηβενζίνηβενζινάδικο