Ελλάδα|29.11.2019 14:42

ΚΕΔΕ: Αιχμές από Κυρίζογλου - Αποτελέσματα και σταυροί προτίμησης

Άρης Χατζηγεωργίου

Με αιχμές για κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις αλλά και για δημάρχους που λειτούργησαν με ιδιοτέλεια έκανε δεκτό το αποτέλεσμα της κάλπης ο ηττημένος των εκλογών στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η γαλάζια παράταξη με την οποία, όμως, διεκδίκησε την πρωτιά και την προεδρία της ΚΕΔΕ ο κ.Κυρίζογλου πέτυχε ξεκάθαρη νίκη με 63,7% ενώ πρώτος σε σταυρούς προτίμησης αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για το ποιοι άλλοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την ΚΕΔΕ αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους (εντός παρενθέσεων οι σταυροί προτίμησης):

Από την παράταξη «Συγχρονοι Ισχυροί Δήμοι»:

1. Παπαστεργίου Δημήτριος, Δήμαρχος Τρικκαίων ( 202)

2. Κυρίζογλου Λάζαρος, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης (160)

3. Κάρναβος Δημήτρης, Δήμαρχος Καλλιθέας (146)

4. Κούκας Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Μυκόνου (143)

5. Κωνσταντέλλος Γρηγόρης, Δήμαρχος Βάρης –Βούλας-Βουλιαγμένης (137)

6. Κουκοδήμος Κωνταντίνος, Δήμαρχος Κατερίνης (136)

7. Αποστολόπουλος Ηλίας, Δήμαρχος Παπάγου –Χολαργού (122)

8. Χρυσάφης Αλέξανδρος, Δήμαρχος Σερρών (121)

9. Μελετίου Νικόλαος, Δήμαρχος Ασπροπύργου (121)

10 Τσιρογιάννης Χρήστος, Δήμαρχος Αρταίων (112) 

11. Παπαναστασίου Γιώργος, Δήμαρχος Αγρινίου (107)

12 Αναστασιάδης Φίλιππος, Δήμαρχος Παγγαίου (102)

13. Υδραίου Μερόπη, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας (98)

14.Τζιαχρήστας Δημήτρης, Δημ.Σύμβουλος Δομοκού (160)

2. Μουράτογλου Ιωάννης, Δημ.Σύμβουλος Έδεσσας (135)

3. Μπαρμπάκος Ευάγγελος, Δημ.Σύμμβουλος Καλλιθέας (121)

4. Τεντόμας Χρήστος, πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου Αθηναίων ( 121)

5. Καφαντάρης Δημήτριος, Δημ.Σύμβουλος Πύλου-Νέστορος (108)

6. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, Δημ.Σύμβουλος Ξάνθης (90)

Εκλέγεται επίσης αυτοδικαίως ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Στην παράταξη των πασοκογενών «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», τα τελικά αποτελέσματα κρύβουν έκπληξη καθώς φαίνεται να μην επανεκλέγεται ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης (επί σειρά θητειών εκλεγόμενος στην ΚΕΔΕ) που ήρθε τέταρτος ενώ εκλέγονται τρεις δήμαρχοι.

Ετσι, εξασφαλίζουν την εκλογή τους οι:

1.Λυμπέρης Ιωάννης, Δήμαρχος΄Ηλιδας (55)

2.Μαλούτας Λάζαρος, Δήμαρχος Κοζάνης (50)

3. Ερωτόκριτος Μιχαήλ, Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Κάσου (43)

4. Τσιάμης Ιωάννης, Δημ.Σύμβουλος Ορχομενού (63)

5. Τσιαντής Δημήτριος, Δημ.Σύμβουλος Πλαστήρα (63)

6. Τσιμπανάκος Δημήτριος , Δημ.Σύμβουλος Βόλου (37)

Από την παράταξη των προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εκλέγονται τρεις, όσοι και το 2014:

1.Καλογιάννης Απόστολος, Δήμαρχος Λαρισαίων (39)

2. Κάκαλη Μαρία, Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου (24)

3..Μπίρμπας Δημήτριος, Δημ.Σύμβουλος Αιγάλεω (31)

Από την «Νέα Αυτοδιοικηση» εκλέγονται ο Γιώργος Ιωακειμίδης Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη (30) και ο Αλέξης Μαυραγάνης, αντιδήμαρχος Βριλησσίων (16)

Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι Σιώμος Βλάσσης (187), Χιωτάκης Νικόλαος (167), Γιαλιτάκης Νικόλαος (106), Μπρούλιας Γεώργιος (98), Καραλαριώτου Ειρήνη (94), Λιόλιος Νικόλαος (93) και Κουπτσίδης Δημοσθένης (84).

Σε δήλωσή του ο νικητής των εκλογών Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρει: «Ένας ακόμη δυνατός αγώνας τελείωσε πριν λίγες ώρες. Χάρη στη στήριξη συναδέλφων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και φίλων από όλη την Ελλάδα, το ψηφοδέλτιό μας στην ΚΕΔΕ, οι "Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι", πέτυχε μία πολύ μεγάλη νίκη φτάνοντας το 63,7%, δίνοντάς μου την πρωτιά με 202 σταυρούς. Πλέον δεν μένει παρά να κάνουμε πράξη αυτό που ο τίτλος του ψηφοδελτίου μας λέει! Σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια

Η πλήρης δήλωση του Λάζαρου Κυρίζογλου έχει ως εξής: «Σε όλη μου τη διαδρομή υπηρετώ με καθαρότητα, διαχρονική αξιοπιστία, συνέπεια και αφοσίωση την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό εκτιμούν  και επιβραβεύουν οι συμπολίτες μου που επί πέντε τετραετίες με εμπιστεύονται με την ψήφο τους. Σήμερα η αυτοδιοικητική μας παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» πέτυχε μια μεγάλη νίκη και χαίρομαι που συνέβαλα σε αυτή, γιατί για άλλη μια φορά έβαλα μπροστά το «εμείς» αντί του «εγώ».

Μολονότι οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν, εγώ θα επιμείνω, κόντρα στα «νέα ήθη», να τηρώ τις υποσχέσεις μου και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της κάλπης.

Εύχομαι στον συνάδελφο Δημήτρη Παπαστεργίου και στο νέο Διοικητικό μας Συμβούλιο να πετύχουν  στο έργο τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή, διεκδικητική και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό απαιτούν οι συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί και οι πολίτες και από αυτό κρινόμαστε. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αγνά, χωρίς ιδιοτέλεια, άντεξαν στις πιέσεις και στήριξαν την υποψηφιότητα μου».

Δημήτρης ΠαπαστεργίουΚΕΔΕΛάζαρος Κυρίζογλου