Διάλεξη του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων για νέους επιστήμονες και μηχανικούς
NewsroomΔιάλεξη με θέμα «Σταδιοδρομίες νέων επιστημόνων και μηχανικών. Μετάβαση από τον Ακαδημαϊκό στο χώρο των Επιχειρήσεων. Ευκαιρίες και Προκλήσεις» και κεντρική ομιλήτρια τη δρ. Μικέλα Χατζημιχαηλίδου διοργανώνει την Τετάρτη (4/12) στις 18.30, ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) στο εντευκτήριό του, Βουλής 44Α στο κέντρο της Αθήνας.
Το θέμα, που επελέγη με προσοχή από την ψυχή του Συνδέσμου, πρόεδρο δρ. Εύη Μπάτρα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για επιστήμονες αλλά και κατηρτισμένους επαγγελματίες κάθε επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές που σκέφτονται να επιχειρήσουν μια τέτοια μετάβαση. Ταυτόχρονα όμως εντάσσεται και στο πεδίο ενδιαφέροντος ακαδημαϊκού προσωπικού με συμβουλευτικό ρόλο σε άτομα που επιθυμούν να επιχειρήσουν ένα διασκελισμό αλλαγής πορείας.
Η ομιλήτρια δρ. Μικέλα Χατζημιχαηλίδου, επικεφαλής μηχανικός ασφαλείας στην καναδική εταιρεία WSP είναι επίσης επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cranfield και το Imperial College του Λονδίνου. Στην πραγματικότητα, θα μοιραστεί τη δική της εμπειρία μετάβασης από τον χώρο της έρευνας στις επιχειρήσεις, καθώς έχοντας ξεκινήσει από το ΔΠΘ έχει πλέον αναλάβει ηγετικό ρόλο σε ένα μεγάλο τεχνικό έργο.
Λίγα λόγια για την ομιλήτρια
Η δρ Μικέλα Χατζημιχαηλίδου ηγείται (Team Leader) της ομάδας Συστημάτων Ασφάλειας (Systems Assurance) στην Καναδική εταιρεία WSP (Williams Sale Partnership) με έδρα το Λονδίνο. Επίσης, είναι Υπότροφος (Fellow) του Πανεπιστημίου του Cranfield και του Imperial College του Λονδίνου. Έχει εκπονήσει τη διδακτορική της διατριβή στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στον τομέα της Ασφαλείας Πολύπλοκων Συστημάτων και Ανθρωπίνων Παραγόντων (Human Factors).
Έκανε το πρώτο της Μεταδιδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στη συνέχεια τα δυο επόμενα στο Imperial College. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο στη Διαχείριση Έργων και Κινδύνων και μια έκθεση με το Innovate UK, το Συμβούλιο Στρατηγικής για την Τεχνολογική Εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 εργασίες σε παγκόσμια συνέδρια και 15 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά.
Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου του ΜΙΤ (Βοστώνη, ΗΠΑ) στην Ασφάλεια Συστημάτων και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ακαδημία της Αεροπορίας (Aviation Academy) του Άμστερνταμ. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως αιώνια ερευνήτρια και αιρετικό μυαλό, που εξερευνά και προωθεί τη Συστημική Προσέγγιση και Ασφάλεια Πολύπλοκων Προγραμμάτων και Τεχνικών Έργων.
Πρόσφατα της απονεμήθηκε το Δίπλωμα της Αναγνωρισμένης Μηχανικού (CEng) από το Τεχνικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου (British Engineering Council) και το Ινστιτούτο Μηχανικών και Τεχνολόγων (Institution of Engineering and Technology), του οποίου είναι επίτιμο μέλος από το 2017, για την ερευνητική δραστηριότητα και συνεισφορά της στον χώρο της αεροπορίας. Είναι Μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων.
- ΣΥΡΙΖΑ: Ασκήσεις ισορροπίας από Φάμελλο – Τα ονόματα που ακούγονται για τις αλλαγές και σε ΚΟ, κόμμα και ο ρόλος Πολάκη
- Τα τρία σήματα που εξέπεμψε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο - Σε ποια θέματα ρίχνει το βάρος
- ΟΣΕ τέλος, έρχονται οι «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας» - Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο
- Πρωτότυπο «αντίο» σε ένα παλιό αυτοκίνητο: Οικογένεια... έθαψε και έκανε πανάκριβη τελετή σε ένα παλιό Suzuki γιατί ήθελε να το «τιμήσει»