Ελλάδα|30.11.2018 11:18

Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη των Σκοπιανών πρακτόρων

Βασίλης Παπαναστασούλης

Λόγω κωλύματος δικηγόρου, το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την Παρασκευή (30/11) εκδίκαση της υπόθεσης με τους δύο Σκοπιανούς πράκτορες οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Βουδαπέστη, με τη χρήση πλαστών βουλγαρικών διαβατηρίων, μέσω του αεροδρομίου “Μακεδονία”.

Τον Οκτώβριο 2017, οι δύο κατηγορούμενοι , ηλικίας 52 και 36 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι σε βάρος τους εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης της Ιντερπόλ καθώς οι διωκτικές αρχές της ΠΓΔΜ   τους κατηγορούν για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διάπραξη εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας», πράξεις που συνδέονται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στη γειτονική χώρα.

Οι δύο άνδρες ,που υπηρετούσαν στην υπηρεσία αντικατασκοπίας της ΠΓΔΜ, έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου στη χώρα μας, το οποίο εκκρεμεί, ενώ μετά την απόφαση έκδοσης τους από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο που αποφάσισε να μην εκδοθούν  στα Σκόπια  επειδή τους είχε χορηγηθεί αμνηστία η οποία στη συνέχεια ανεστάλη , σε αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου. Έτσι, αφέθηκαν ελεύθεροι και παραμένουν στη χώρα μας. 

δήμος ΘεσσαλονίκηςΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ