Ελλάδα|30.11.2018 12:34

Καιρός: Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα

Τίμος Φακαλής

Τσουχτερό κρύο και ηλιοφάνεια επικρατεί από το πρωί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος όλου του οδικού άξονα της Εγνατίας οδού. Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία η οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών. Τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν ανακύψει εξ αιτίας του παγετού, καθώς ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν σε ορεινά χωριά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Νέες χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στα ορεινά της Ηπείρου τις τελευταίες ώρες, Οκτώ μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου μετέχουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο έργο του αποχιονισμού ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού στο οδικό δίκτυο. Η θερμοκρασία έπεσε στους δύο βαθμούς κάτω από το μηδέν στο Μέτσοβο, στο Πληκάτι, στην Τύρια, στην Αγία Κυριακή όπως και στα Γιάννινα. 

Σε ένα κάτασπρο τοπίο ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των ορεινών χωριών των Δήμων Πύλης και Μετεώρων. Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα, ενώ στις πεδινές περιοχές και στα Τρίκαλα έχουμε βροχοπτώσεις. 

Στον Έβρο, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Σουφλίου εξαιτίας της χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους παγετούς στους δρόμους. Στους ορεινούς όγκους του βορείου Έβρου επίσης το «έστρωσε», με πολλές περιοχές, κυρίως χωριά να έχουν ντυθεί στα «λευκά».Σπίτια πλημμύρισαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων  στις περιοχές Οινόη, Νέα Ελβετία και Πύργος στην Ορεστιάδα 

Ντυμένη στα λευκά βρήκε το πρώτο φως της ημέρας τη Σαμοθράκη, με μικρούς και μεγάλους κατοίκους να ξυπνούν σε ένα καθ’ όλα χειμωνιάτικο σκηνικό. Στο Θρακικό πέλαγος πνέουν 7 με 8 μποφόρ ενώ πριν λίγο το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε άρση του απαγορευτικού απόπλου των πλοίων. Από τις 11 το πρωί της Παρασκευής (30/11) πραγματοποιούνται κανονικά και τα δρομολόγια Κεραμωτής-Θάσου.  

καιρόςΒόρεια ΕλλάδαΠηνελόπη