Ποιο είναι το αίτημα που έχουν οι Ελληνες στρατηγοί απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
Newsroom
Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να φαίνεται πως βρίσκονται σε επιφυλακή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μιλά για ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός και να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικό.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος φέρεται να εξετάζει την αναβάθμιση των F-16.
Στόχος του υπουργείου είναι κάποιες γρήγορες διορθώσεις, προκειμένου η χώρα μας να πλησιάσει τα επίπεδα της Τουρκίας στις αμυντικές δαπάνες. Επί Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία αύξησε κατά 24% τις αμυντικές δαπάνες, ενώ το 2018 η Ελλάδα ξόδεψε 5,2 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ.
- Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα κριθούμε το 2027 - Ζήσαμε τις πάνω και τις κάτω πλατείες, τη Marfin και είδαμε που οδηγούν αυτά
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τα σενάρια που εξετάζονται για το δυστύχημα – Το ταξί έπεσε στη κολόνα χωρίς να φρενάρει
- Η απόφαση του ιατροδικαστή ανατρέπει τα δεδομένα στο θάνατο του Τζιν Χάκμαν και της συζύγου του
- Βιολέτα Ίκαρη στο ethnos.gr: «Οι καλλιτέχνες παλεύουν για τα αυτονόητα όλων, ακόμα κι αν βάζουν σε κίνδυνο την καριέρα τους»