Ελλάδα|19.12.2019 20:40

Σύζυγος Δημήτρη Ινδαρέ στο ethnos.gr: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε λάθος ανθρώπους στο Κουκάκι

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Λάθος ανθρώπους συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, σύμφωνα με την Έρση Σπαρτιώτη, σύζυγο του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Οι δύο γιοι, 23 και 26 ετών, της κυρίας Σπαρτιώτη συνελήφθησαν, όπως και ο σύζυγός της. Και οι τρεις καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Έρση Σπαρτιώτη εξηγεί σε συνέντευξή της στο ethnos.gr ότι η Αστυνομία συνέλαβε λάθος ανθρώπους. Οι καταληψίες διέφυγαν ανενόχλητοι και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα παιδιά και το σύζυγό της.

«Εγώ, ο σύζυγός μου και τα δύο μου παιδιά, ένας ασκούμενος δικηγόρος και ένας φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα, κοιμόμασταν. Ξυπνήσαμε από τη φασαρία. Όταν γίνονταν τα επεισόδια με τους καταληψίες βρισκόμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Οι καταληψίες διέφυγαν ανενόχλητοι. Τα παιδιά μου ανέβηκαν στην ταράτσα του δικού μας σπιτιού, όχι του υπό κατάληψη κτιρίου, όταν άκουσαν ποδοβολητά για να δουν τι συμβαίνει και εκεί ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν. Τα δύο μου παιδιά δεν είχαν πάει ποτέ στην κατάληψη. Δεν είχα καμία σχέση. Συνελήφθησαν με τις κάλτσες. Υπάρχουν μάρτυρες ότι βρισκόμασταν όλοι στο μπαλκόνι όταν γινόντουσαν οι φασαρίες. Οι γείτονες μπορούν να το επιβεβαιώσουν και θα το επιβεβαιώσουν στη δίκη. Ο σύζυγός μου έχει υποστεί κάποιες εξαρθρώσεις στους  ώμους και είναι μελανιασμένος».

Όταν η Έρση Σπαρτιώτη ανέβηκε στην ταράτσα για να δει τι συμβαίνει, είδε τα παιδιά της δεμένα μπρούμυτα: «Είδα να πατάνε το κεφάλι του γιου μου. Τα παιδιά μου έχουν μπροστά τους μία ολόκληρη ζωή. Αυτά είναι πράγματα που με κάνουν να αισθάνομαι τρομοκρατημένη. Αυτό που  έχουμε υποστεί είναι σαν βιασμός. Η Αστυνομία κατάλαβε ότι έκανε γκάφα στην επιχείρησή της και ξέσπασε στην οικογένειά μας». Ως προς τα άτομα της κατάληψης η Έρση Σπαρτιώτη αναφέρει: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι τα άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη ήταν καλά οργανωμένα και είχαν σχέδιο διαφυγής». 

Γιώργος Μουτάφης: Τι μπορεί να προκαλέσει το όπλο με τις ελαστικές μπάλες

Θέση για το θέμα που έχει ανακύψει με τη χρήση όπλου με πλαστικά σφαιρίδια από την ΕΛ.ΑΣ., σε επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων, πήρε ο γνωστός φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης.

Μάλιστα, ο φωτορεπόρτερ αναφέρει ότι έχει και προσωπική εμπειρία για το θέμα, καθώς στο παρελθόν έχει χτυπηθεί από τέτοιο όπλο, κατά τη διάρκεια αποστολής του στο εξωτερικό. Αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιώργου Μουτάφη στο Facebook: «Επειδή έχω χτυπηθεί -σε παλιότερη αποστολή μου στο εξωτερικό- κι έχω ανάλογη εμπειρία από το όπλο με τις "αθώες" μικρές ελαστικές μπάλες που χρησιμοποίησε η Αστυνομία στην επιχείρηση φιάσκο στο Κουκάκι να σας πω ότι αν σε πετύχει από κοντινή απόσταση αυτό το συμπαγές λαστιχένιο σφαιρίδιο των 35 χιλιοστών μπορεί να σου βγάλει το μάτι, να σου σπάσει τα δόντια και αν σε πετύχει στο κεφάλι μπορεί να σου προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη».

Δείτε και το βίντεο του ΟΡΕΝ

Δημήτρης Ινδαρέςαστυνομική βίααστυνομίαΚουκάκι