Ελλάδα|23.12.2019 19:43

Καιρός: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία - Η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα

Newsroom

Πολλά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής, από την Αττική ως την Πάτρα και από την Καβάλα ως τη Σκιάθο και την Κρήτη. Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην Άρτα, όπου πλημμύρισαν σπίτια, οδικά δίκτυα και καλλιέργειες. 

Δρόμοι γεμάτοι νερά και λάσπες, ορμητικοί χείμαρροι, υπερχειλισμένοι ποταμοί είναι μερικά μόνο απ' όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα από την Κυριακή 22/12 μέχρι και σήμερα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν, βγήκε απαγορευτικό απόπλου από το Ιόνιο καθώς και τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στην Κρήτη ακυρώθηκαν πτήσεις και έγινε ατύχημα με επιβατικό πλοίο στο Ηράκλειο, όπου έσπασαν οι κάβοι του. 

Ιδιαίτερα εκτεταμένα τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο νομός Άρτας, καθώς πλημμύρισαν σπίτια, διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους που μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ ο δήμος Νικολάου Σκουφά ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή, οι διάδρομοι του νοσοκομείου Άρτας γέμισαν νερά, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βγουν από τα δωμάτιά τους. 

Παράλληλα, στο έλεος των ανέμων βρίσκεται η Κρήτη όπου πλοίο των Μινωικών Γραμμών προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές στο εξωτερικό του. Στην Πάτρα χτύπησε σφοδρή καταιγίδα, με την περιοχή να βυθίζεται στο σκοτάδι, όταν κεραυνός έπληξε πυλώνα της ΔΕΗ στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Επιπλέον, μεγάλο μέρος των παραλιακών δρόμων της περιοχής «εξαφανίστηκε» από το χτύπημα της κακοκαιρίας

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοπάσουν τα φαινόμενα, ωστόσο θα ενταθεί το κρύο. Αναλυτικότερα, την Τρίτη 24/12 παραμένει άστατος ο καιρός, με θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας. Όσον αφορά στην ημέρα των Χριστουγέννων, αναμένονται ισχυροί βοριάδες στα πελάγη, πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια, πρόσκαιρες καταιγίδες στο Αιγαίο, λίγα χιόνια στα ορεινά και παγετός τη νύχτα και το πρωί. 

Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί: 

καιρόςβροχέςκακοκαιρίακαταιγίδες