Ελλάδα | 03.01.2020 09:30

Ληστεία-Καβάλα: Προσφυγή κατά της κράτησής τους υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι

Newsroom

Οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της υπεξαίρεσης των 4,2 εκατ. ευρώ από εταιρία φύλαξης χρημάτων στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας κατέθεσαν προσφυγές, κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησής τους που εκδόθηκαν από την Αναπληρώτρια Ανακρίτρια Πρωτοδικών Καβάλας. Με αίτημά τους οι τρεις ζητούν την επανεξέταση της προσωρινής κράτησής τους, σύμφωνα με το kavalapost.gr. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις από τους τρεις κατηγορούμενους έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τον τρίτο να αρνείται κάθε συμμετοχή. Άπαντες έχουν ήδη προφυλακιστεί και βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα σε Κομοτηνή, Νιγρίτα και Θεσσαλονίκη.

Επί της προσφυγής των 3 αναμένεται έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Καβάλας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Ερωτηθείς από το kavalapost.gr, για τη νέα αυτή εξέλιξη της υπόθεσης, ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, του 64χρονου ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων στα Αμισιανά Καβάλας και του υιού του, Σταύρος Καϊτατζής δήλωσε: «Οι δικαστές θα έχουν ένα άξιον λόγου αντικείμενο να κρίνουν τόσο σε νομικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Πώς έφτασε στους τρεις η Αστυνομία

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε τους υπόπτους εδώ και μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί πήγαιναν ως πελάτες τα αυτοκίνητά τους για επισκευή στο συνεργείο του ενός. Εκεί, διαπίστωσαν ότι το στέλεχος της εταιρείας σεκιούριτι επισκεπτόταν συχνά την επιχείρηση, καθώς διατηρούσε πνευματική συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου. 

Εκτός από τους δύο βασικούς υπόπτους, τον ιδιοκτήτη του συνεργείου και το στέλεχος της εταιρείας σεκιούριτι, προσήχθησαν και αρκετοί στενοί συγγενείς τους και ανακρίθηκαν επί ώρες από τις Αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγε ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σημεία (σπίτια και ιδιοκτησίες φιλικών και συγγενικών προσώπων των δύο βασικών υπόπτων). 

Όπως σημείωσε, στη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, «από την πρώτη στιγμή των ερευνών είχαν τεθεί δύο στόχοι. Πρώτος στόχος ήταν η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερος ο εντοπισμός του ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί, οι οποίοι και επιτεύχθηκαν από την επίμονη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα».

«Αξιοποιώντας λοιπόν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν κατά την πρόοδο της έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τους τρεις δράστες που εμπλέκονται σε αυτή, ένας από τους οποίους είναι ο τότε διευθυντής του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, από όπου είχε αφαιρεθεί το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό. Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας και εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των (3.395.395) ευρώ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πού βρέθηκαν τα περισσότερα χρήματα

Στη διάρκεια των ανακρίσεων υπόπτων, η Αστυνομία έλαβε μια πολύ σημαντική πληροφορία για ένα φρεάτιο στο οποίο βρισκόταν ένας σάκος με χρήματα. Πράγματι, όταν έσκαψε η μπουλντόζα στο σημείο που υπέδειξε ο μάρτυρας, βρέθηκε μια τσάντα με χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων ανερχόταν σε 500.000 ευρώ. 

Τα περισσότερα χρήματα βρέθηκαν σε μια μεταλλική αποθήκη, ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα. Τα χρήματα βρέθηκαν μοιρασμένα σε σάκους, τα οποία και κατάσχεσαν οι Αρχές.

Καβάλαληστεία