Ελλάδα|04.12.2018 13:33

Την Πέμπτη το πρώτο ραντεβού Μπουτάρη για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Έκλεισε το ραντεβού Μπουτάρη με εκπροσώπους κομμάτων, δημοτικών ομάδων  και ανεξάρτητους υποψηφίους για την Πέμπτη 18:30 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Αμέσως μετά την συνάντηση αναμένεται να τρέξουν και οι όποιες εξελίξεις.

Εκτός από τη «Πρωτοβουλία» (δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη) στη ευρεία σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι Μιχάλης Τρεμόπουλος,  Κωνστανίνος Ζέρβας, Σπύρος Βούγιας εκπρόσωποι της Κίνησης των 5 (Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αβαρλής), η Ανοιχτή Πόλη (δημοτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ) στελέχη του Ποταμιού, του ΚΙΝΑΛ, των Οικολόγων Πράσινων, των Αριστερών-Δημοκρατών αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Στεργίου.  

Κύριο μενού της συζήτησης είναι η διαπίστωση συγκλίσεων μεταξύ ανεξάρτητων υποψηφίων και συλλογικοτήτων  βάσει των οποίων θα συγκροτηθεί ένα προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο-το οποίο θα κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές διεκδικώντας με αξιώσεις τα ηνία του δήμου.

Εκτός από τις προγραμματικές συγκλίσεις οι συμμετέχοντες αναμένεται να δείξουν τις διαθέσεις τους και για το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να κάνουν ένα βήμα πίσω-παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες αλλά και να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το πώς θα πρέπει να προκύψει ο επικεφαλής του ευρύτερου προοδευτικού μετώπου. 

Η ανάδειξη επικεφαλής μέσα από διαδικασίες που θα αποφασίσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές-αποφεύγοντας τα κομματικά χρίσματα- καθυστερεί και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου.  Η τελευταία αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες μέρες  το ενδιαφέρον της για το δήμο Θεσσαλονίκης και να θέσει την υποψηφιότητας της στις διαδικασίες που θα καθορίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Πιθανή επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακύρωνε τις προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου πέρα και πάνω από κόμματα ενώ έβρισκε αντίθετους και αρκετούς αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Γιάννη Μπουτάρη οι οποίοι προέρχονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αλλά και το κεντρώο χώρο. 

Μιλώντας στο ethnos.gr εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη τόνιζαν ότι θα συμμετάσχουν στον διάλογο και στις διαδικασίες που άνοιξε η δημοτική Παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των διαδικασιών όποιο και αν είναι αυτό-ακόμη και αν καταλήξει στο πρόσωπο της κ. Νοτοπούλου.  «Αρκεί αυτό να προκύψει μέσα από διαδικασίες» έλεγαν στο ethnos.gr. 

«Πρέπει να επιμείνουμε στη συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου το οποίο δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση της δεξιάς» δήλωσε στο ethnos.gr η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρία Καλφακάκου.  

Στο μεταξύ το πρωί της Τρίτης ανάρτηση – μήνυμα πραγματοποίησε στη σελίδα της στο facebook η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, με διπλό από ό,τι φαίνεται στόχο. Αφενός να απαντήσει σε όσους λένε ότι δεν έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο, αφετέρου να αποδείξει ότι το έργο της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης δεν έγινε μόνο του, αλλά με την πολύτιμη συνδρομή της κυβέρνησης. 

Κατερίνα Νοτοπούλουδήμος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρης