Ελλάδα|20.01.2020 12:58

Θωμάς Ιακόμπι: Η πρόταση της εισαγγελέως για τη ΧΑ φέρνει ξανά τάγματα εφόδου στον δρόμo

Newsroom

Για την επίθεση που δέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19/1 στην πλατεία Συντάγματος από ακροδεξιούς, ενώ κάλυπτε την αντιπροσφυγική συγκέντρωση, μίλησε στο OPEN TV ο Γερμανός δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Deutsche Welle ,Θωμάς Ιακόμπι. Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο λόγος που δέχθηκε την επίθεση είναι η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Μια προσωπική υπόθεση». 

Ο κ. Ιακόμπι ανέφερε πως βρέθηκε στο Σύνταγμα γιατί ήθελε να καταγράψει με τον φακό του πώς συμπεριφέρονται οι ακροδεξιοί μετά την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία, όπως τονίζει ο ίδιος, «φέρνει ξανά τάγματα εφόδου στον δρόμο». «Αυτή η ομάδα που μου επιτέθηκε ήταν καμιά δεκαριά άτομα, είχαν περάσει μπροστά μου, με αναγνώρισαν, ήρθαν αμέσως από πίσω μου, προσπάθησα να απομακρυνθώ και μου είπαν "Είσαι ο Θωμάς Ιακόμπι;" και είπα "ναι" γιατί είμαι περήφανος για τη δουλειά της Αγγελικής Κουρούνη που βοήθησα», δήλωσε στην κάμερα του OPEN TV ο δημοσιογράφος ενώ συνέχισε λέγοντας πως τα άτομα τού ζήτησαν την κάμερα του, τα τηλέφωνα και το μαγνητόφωνό του και στη συνέχεια τον χτύπησαν. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ιακόμπι δέχτηκε επίθεση για τη συμμετοχή του στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, η οποία τώρα διήρκησε περίπου πέντε ολόκληρα λεπτά, χωρίς να παρέμβει κανείς, ούτε η Αστυνομία, ενώ η ομάδα αποχώρησε όταν επενέβησαν συνάδελφοι του δημοσιογράφου για να τον βοηθήσουν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ. 

Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί: 

δημοσιογράφοςΧρυσή ΑυγήεπίθεσηΘωμάς ΙακόμπιΣύνταγμα