«Αρσενικό Νάξου»: Αυτό είναι το νέο ΠΟΠ ελληνικό τυρί
NewsroomΤο «Αρσενικό Νάξου», το νησιώτικο τυρί με την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση, περιλαμβάνεται εις το εξής στα προστατευόμενα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Πρόκειται για ένα «ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά χάρη στην έντονη, πικάντικη και αλμυρόγλυκη γεύση του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το «Αρσενικό Νάξου» παράγεται και ωριμάζει σε διάφορες κοινότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η διαδικασία παραγωγής του συνδέεται στενά με τις γνώσεις των τυροκόμων, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο τυροκόμησης, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη σύσταση της χλωρίδας.
Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 1.460 προστατευόμενα διατροφικά προϊόντα, ο κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.
- CNN: Ο θάνατος του Σινουάρ αναγεννά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βάλουν τέλος στον πόλεμο του Ισραήλ: Μήπως είναι μάταιος κόπος;
- Reuters: Το «φονικό σάντουιτς» που ακρωτηρίασε την Χεζμπολάχ - Η Μοσάντ κατασκεύασε και πούλησε τους βομβητές
- Σάλος για ψευτο-ιερέα στο Αιγάλεω: Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε
- Κακοκαιρία: 70 θανατηφόρες πλημμύρες τα τελευταία 45 χρόνια στην Ελλάδα – Οι πιο επικίνδυνοι μήνες