Ελλάδα|03.02.2020 12:27

Jumbo Πρέβεζας: Δεύτερο απεργιακό λουκέτο την Κυριακή

Newsroom

Mε νέα απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση απάντησαν οι εργαζόμενοι και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας την Κυριακή 2 Φλεβάρη στη διοίκηση της αλυσίδας Jumbo που αποφάσισε να ανοίξει και τις Κυριακές το κατάστημά της στον Λούρο Πρέβεζας.

Με τίτλο «Αρνούμαστε να χαρίσουμε τις Κυριακές μας στην εργοδοσία,» η ανακοίνωση εργαζομένων στα καταστήματα της αλυσίδας αναφέρει: «Αφού μας ανάγκασαν στην 6ημερη εργασία που προστέθηκε στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας… και όλα αυτά βέβαια αξιοποιώντας τους νόμους που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις για να αυξήσει τα κέρδη της, έρχεται σήμερα ο εργοδότης μας και ανοίγει και τις 52 Κυριακές σε Πρέβεζα-Κατερίνη, δηλώνοντας ότι θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο σε όλα τα καταστήματα. Δηλαδή δουλειά με τους χειρότερους όρους αμοιβής και συνθηκών, 7 μέρες την εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας, την υγεία μας και τις οικογένειες μας».

Ο κ. Βακάκης, ιδιοκτήτης αυτής της αλυσίδας καταστημάτων, είναι απόλυτα σαφής στη συνέντευξή του στο Eθνος Της Κυριακής, όσον αφορά στην άποψή του για το «καυτό» θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές: «Μου ασκείται μια κακόπιστη κριτική ότι δήθεν τα Jumbo επιδιώκουν αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος. Η προσωπική μου θέση είναι κρυστάλλινη, διαυγής, αλλά συντεχνιακή και πολυτελής. Πιστεύω ειλικρινά ότι -αν είχαμε τη δυνατότητα ως χώρα και ως κοινωνία- θα έπρεπε να λειτουργούμε πέντε ημέρες την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι να μην εργάζονται ούτε μία ώρα πάνω από τις 40 εβδομαδιαίως».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: prevezatoday.gr

ΠρέβεζαJumboκινητοποίηση