Ελλάδα | 05.02.2020 16:24

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, χιόνια και πολλά μποφόρ μέχρι την Παρασκευή

Newsroom

Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει όλη τη χώρα από σήμερα και θα κρατήσει μέχρι και το πρωί της Παρασκευής. Θα φέρει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα βόρεια τμήματα του Ιονίου πελάγους, όπως επίσης και στο ανατολικό – βορειοανατολικό Αιγαίο, που από το μεσημέρι και μετά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Καθώς θα εισέλθει η ψυχρή αέρια μάζα στη χώρα, θα πέσει η θερμοκρασία σημαντικά και θα υπάρχουν και πυκνές χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή σε πεδινές και ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές το μεσημέρι, χιόνια στα γύρω ορεινά, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας και την αυριανή ημέρα, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και σε χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια προάστια.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συννεφιές με χιονόνερο και βροχές, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια πέριξ του κέντρου της πόλης.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

κακοκαιρίαχιόνιαβροχήκαιρός