Ελλάδα|12.02.2020 20:12

Ηράκλειο: Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία είναι ήδη στους δρόμους

Newsroom

Δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου, πιστός στη δέσμευσή του για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των οχημάτων του. Η προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων-Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η απόκτηση των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους περίπου 750.000 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (200.000 ευρώ).

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως επιταχύνεται η κατάθεση του αντιρρυπαντικού νομοσχεδίου, που έρχεται την επόμενη Δευτέρα (17/2), και το οποίο θα δώσει φορολογικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Δείτε το ένα από τα δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στο βίντεο που ακολουθεί:

ηλεκτροκίνητο λεωφορείοΗράκλειο Κρήτης