Ελλάδα|02.03.2020 17:20

Θεσσαλονίκη: Τέλος οι φθηνές μάσκες, επιδρομή στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Newsroom

Έντονη κινητικότητά επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης μετά και την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι μια 38χρονη νοσηλεύεται με κοροναϊο από το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα του υπουργού Υγείας Βασίλια Κικίλια αρκετοί ήταν αυτοί που έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας τα… ράφια από τρόφιμα.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα όλα το απόγευμα με καταναλωτές να γεμίζουν ασφυκτικά τα καρότσια τους με τρόφιμα με μακρά ημερομηνία λήξης, όπως μακαρόνια, ρύζια, γάλατα μακράς διαρκείας και σκόνη γάλακτος για βρέφη καθώς και πάνες, χαρτιά υγείας, απορρυπαντικά.  Η «νευρικότητα» των καταναλωτών αποτυπώθηκε μέχρι στιγμής σε κατά τόπους σούπερ μάρκετ χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα εξαφανίστηκαν οι μάσκες προσώπου τις τελευταίες ημέρες από την θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Άννα Σιδηροπούλου οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος πανικού. Το αντίθετο. Η σωστή ενημέρωση, η οργάνωση και η συνεργασία θα μπορέσουν να μας κάνουν όλους μαζί να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ο ιός αυτός προσομοιάζει στον ιό της γρίπης. Τα πιο πολλά περιστατικά θα είναι ασυμπτωματικά», τόνισε  ο Βασίλιας Κικίλιας το απόγευμα της Τετάρτης από την Θεσσαλονίκη, και κάλεσε τους πολίτες να ακούν επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

Κορονοϊόςτρόφιμασούπερ μάρκετ