Ελλάδα | 09.03.2020 16:45

Ηλεία - Κοροναϊός: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του δημάρχου

Newsroom

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε από την εισαγγελία Πύργου για το θέμα των καταγγελιών του Δημάρχου Πύργου αναφορικά με τα κρούσματα κοροναϊού, ενώ ξεκινά άμεσα η λήψη καταθέσεων. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Τάκης Αντωνακόπουλος, πρόκειται για συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους στους οποίους ενώ τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα, συνεχίζουν να κυκλοφορούν έξω κανονικά.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr οι καταγγελίες του δημάρχου Πύργου έφτασαν στα αυτιά του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε έρευνα. Ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι σε έναν νομό όπως ο νομός Ηλείας που είναι σε κατάσταση συναγερμού οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους ή εργάζονται μαζί.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Πύργου, συνεχίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Στο ερώτημα αν είναι πολλοί είπε ότι σίγουρα είναι αρκετοί. Το μεγάλο πρόβλημα όπως είπε είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας. Όπως είπε κυκλοφορούν στα καφενεία στην αγορά. «Αντί να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό κυκλοφορούν ελεύθεροι», είπε χαρακτηριστικά.

ΚορονοϊόςΗλείαμέτρα κορονοϊόςκαραντίνα