Δολοφονία στη Ρόδο: Ο 19χρονος λέει ότι μπορεί να έπεσε θύμα βιασμού
NewsroomΑνοιχτό το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα βιασμού από συγκρατούμενούς του στις φυλακές Αυλώνα έχει αφήσει ο 19χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.
Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της επικαιρότητας, ο 19χρονος κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι συγκρατούμενοί μου, περίπου 20 άτομα, με έβριζαν και με χτυπούσαν. Μάλιστα, άκουσα κάποιον να προτρέπει τους άλλους "βγάλτε του το παντελόνι" και στη συνέχεια λιποθύμησα», για να προσθέσει: «Όταν ξύπνησα, βρισκόμουν σε άλλο χώρο και χωρίς παντελόνι και εσώρουχα. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου έχουν κάνει», φέρεται να λέει ο 19χρονος.
Αναμένεται να ακολουθήσει εξέταση από ιατροδικαστή, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν όντως ο 19χρονος έπεσε θύμα βιασμού από τους συγκρατουμένους του.
Μέχρι τώρα, πάντως, έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο από τους επτά που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του 19χρονου Αλβανού. Πρόκειται για έναν Ελληνα και έναν αλλοδαπό, ένας εκ των οποίων παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό.
Φύλακας σε κατάθεσή του ανέφερε ότι το περιστατικό πρέπει να συνέβη χθες, 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων, όταν οι δράστες με άγνωστο τρόπο παραβίασαν την κλειδωμένη πόρτα του κελιού απομόνωσης όπου κρατούνταν ο 19χρονος, για να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Νωρίτερα, ένας από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στην επίθεση μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και είπε μεταξύ άλλων ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και μπήκαν χωρίς να την παραβιάσουν ενώ ο φύλακας που ήταν μπροστά στο συμβάν δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό καθώς κρατούσαν μαχαίρια.
Αναφερόμενος στους άγραφους νόμους της φυλακής, ο κρατούμενος είπε ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως «αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα».
Κρατούμενος: «Οι σωφρονιστικοί τον έσωσαν»
«Ήμασταν επτά άτομα, οι τρεις συμμετείχαν. Οι υπόλοιποι απλά ήταν εκεί, άλλος τράβαγε βίντεο, άλλος του έκανε άλλα... Πήρε το ελάχιστο από ό,τι του αξίζει», λέει ο κρατούμενος που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 19χρονου ενώ για το δικό του παράπτωμα είπε: «Πήγα και πήρα τα λεφτά από την τράπεζα, δεν έχω σκοτώσει κανέναν εγώ. Θα ξανακλέψω την τράπεζα όταν βγω, αλλά αυτός λίγα πέρασε».
Για το πώς έγινε το περιστατικό, αποκάλυψε ότι: «Ήταν συγκεκριμένη ώρα που μοίραζαν το φαγητό. Του δίνουν και φαΐ κιόλας… Δεν ήταν ανοιχτή καμία πόρτα κελιού. Βρισκόταν σε έναν χώρο, που είναι διαφορετικό παράρτημα της φυλακής. Βρίσκονται ξεχωριστά κάποιοι κρατούμενοι και κάποιοι εργαζόμενοι».
Για τη στιγμή της επίθεσης τόνισε: «Κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να τον προστατέψει εκείνη την ώρα. Με επτά μαχαίρια δεν μπαίνεις να κινδυνέψεις τη ζωή σου. Κρατούσαμε μαχαίρια. Εγώ είχα μαχαίρι. Άξιζε μαχαιριές».
Για το γεγονός ότι του επιτέθηκαν σφόδρα επεσήμανε: «Έπρεπε να κάνει παρέλαση και στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα μ’ αυτό που έχει κάνει. Φέρτε μας και τον Έλληνα εδώ. Για ταπείνωση τον γδύσαμε. Αυτό του αξίζει. Ήρθαν μετά οι σωφρονιστικοί και τον γλίτωσαν. Αυτό που βλέπετε είναι λίγο. Έπρεπε να κάνει παρέλαση στην Συγγρού. Το αξίζει το πειθαρχικό που θα πάρω επειδή του έκανα ό,τι του έκανα...»
Αραβαντινός: «Θέλει μετάλλιο γι αυτό που έκανε...»
Ο πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός επεσήμανε αναφορικά με τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα από συγκρατούμενούς του: «Αυτές οι ενθουσιώδεις περιγραφές εκτρέπουν τους νεαρούς. Τους πάνε αλλού... Περιμένει παράσημο αυτός που τα είπε. Θα του πάτε εσείς το παράσημο; Από το 2012 έχει εγκριθεί δαπάνη να μπουν κάμερες. Μπήκαν εν μέρει το 2018 κι όχι παντού. Είχαμε το περιστατικό με τον βιαστή στην Πάρο. Το ότι ήταν ένας μόνο υπάλληλος δεν σας λέει τίποτα;» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
- Το Θεαγένειο εκπέμπει «SOS»: Τον... έναν χρόνο φτάνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
- Στον Εισαγγελέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Κρύβεται από τις κάμερες
- Το δύσκολο σταυροδρόμι της κυβέρνησης, η σύλληψη Ρωμανού και η αλλαγή ατζέντας
- Η Σοφία Βεργκάρα υποδεικνύει πως χορεύουν οι λατινοαμερικάνες για την περίοδο των Ευχαριστιών