Ελλάδα | 02.04.2020 12:58

Σουρβίνος: Αρχές Μαΐου αναμένουμε την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Newsroom

Ο καθηγητής κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι ναι μεν ο Απρίλιος είναι ο κρίσιμος μήνας, αλλά αν παραμείνουμε συνεπείς δεν θα γίνουμε ούτε Ιταλία ούτε Ισπανία. Πρόσθεσε δε, ότι από τις αρχές του Μάη θα ξεκινήσουμε να συζητάμε την σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού.

Για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί τόνισε ότι: «Αξίζει ο κόπος ώστε στις αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, αρχές Μαΐου θα μπορούσε να γίνει αξιολόγηση με σκοπό μια σταδιακή χαλάρωση», τόνισε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Παράλληλα τόνισε, όμως, ότι «υπάρχει φόβος για την έξοδο του Πάσχα» προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί μαζική έξοδος. Απαντώντας σε ερώτηση για την χρήση μάσκας κ. Σουρβίνος παρέπεμψε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας ότι «είναι κατάλληλες για τον υγειονομικό πληθυσμό και όσους φροντίζουν ασθενείς. Σε μια εποχή που είναι δυσεύρετες οι μάσκες να μην τις στερήσουμε από κάποιον που την έχει ανάγκη».

Τέλος, αναφερόμενος στην υγειονομική «βόμβα» που ακούει στο όνομα του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα εξήγησε ότι «προς το παρόν τα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα. Θα βγαίνουν όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία και είναι πιο βαριά».

ΕΟΔΥΓιώργος ΣουρβίνοςΚορονοϊόςμέτρα κορονοϊός