Σχολεία: 11 Μαϊου η Γ' Λυκείου, Ιούνιο οι Πανελλήνιες, σκέψεις για τις άλλες βαθμίδες
Θα μελετηθούν και τα μοντέλα των άλλων χωρών και θα ληφθούν αποφάσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο τρόπος με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες απασχολεί έντονα την κυβέρνηση ενώ οι πολίτες αναμένουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την ερχόμενη εβδομάδα, στο οποίο θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, ένα από τα βασικά «αγκάθια» στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Βέβαια, είναι ειλημμένη η απόφαση για να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη Γ' Λυκείου στις 11 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσουν και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις προς το τέλος του Ιουνίου.
Από εκεί και πέρα όμως, ξεκινά μια συζήτηση για το εάν και πότε πρέπει να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες - Γυμνάσια και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου- καθώς και αν θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα Δημοτικά Σχολεία ή εάν θα παραμείνουν κλειστά.
Είναι αρκετές οι εισηγήσεις και πολλά τα δεδομένα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μελετηθούν και τα μοντέλα των άλλων χωρών και θα ληφθούν αποφάσεις. Νωρίτερα, το Σάββατο, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ανέφερε ότι δεν είναι πάντα συγκρίσιμα τα δεδομένα μεταξύ των χωρών, ενώ σημείωσε ότι «τα σταθμίζουμε όλα και σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να ωφελήσει τη χωρα μας».
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




