Πρίγκιπας Κάρολος: Χρηματοδοτεί σχέδιο για παρεμβάσεις στο πολύπαθο Μάτι
Ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος υπογραμμίζει τους ιδιαίτερους δεσμούς του με την Ελλάδα για την οποία λέει ότι είναι «μέρος της ταυτότητάς μου»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Λίγους μήνες μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ο πρίγκιπας Κάρολος έγραψε ένα άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και αποκάλυψε ότι χρηματοδοτεί σχέδιο για παρεμβάσεις στο Μάτι μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τους ιδιαίτερους δεσμούς του με την Ελλάδα για την οποία λέει ότι είναι «μέρος της ταυτότητάς μου».
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του με τίτλο «Prince's Trust International», την οποία ανακοίνωσε όταν επισκέφθηκε την Αθήνα το 2018, ο πρίγκιπας της Ουαλίας σημείωσε: «Ίδρυσα το PTI πριν από 44 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία με τη βοήθεια της σύνταξής μου από το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό όταν αποχώρησα από την Υπηρεσία. Έκτοτε, το ίδρυμα έχει βοηθήσει πάνω από 950.000 νέους στη Μεγάλη Βρετανία να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή τους, καθώς και 10.000 νέους στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η δράση του Prince’s Trust International (PTI) στην Ελλάδα, το προσωπικό συνεργάστηκε στενά με το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μη κυβερνητικές οργανώσεις, με ομάδες νέων, στρατηγικούς εταίρους και εργοδότες για να εντοπίσουν και να κατανοήσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα στην εύρεση εργασίας
Μέχρι στιγμής το PTI έχει βοηθήσει εκατοντάδες νέους στην Αθήνα και την Κρήτη στην εύρεση εργασίας ή για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση μέσω των επιτυχημένων προγραμμάτων Get Into και Enterprise. Το ίδρυμά μου σκοπεύει να βοηθήσει 4.000 νέους στην Ελλάδα έως το 2023 να βρουν εργασία, βελτιώνοντας, εκ παραλλήλου, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας τις ευκαιρίες τους».
Για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δήλωσε αρχικά ότι «το Prince of Wales Charitable Fund βοήθησε οικονομικά μια ομάδα πανεπιστημίων και ειδικών, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα φιλόδοξο ευρείας κλίμακας σχέδιο για το Μάτι», ενώ συνέχισε, λέγοντας πως: «η μελέτη για το Μάτι εστιάζει ιδιαιτέρως στην αντοχή στη φωτιά, στην ακτογραμμή, στους δημόσιους χώρους και χώρους πρασίνου και στη συλλογή βρόχινων υδάτων μέσω ενός βιώσιμου αποχετευτικού συστήματος».
Στο τέλος του άρθρου του, τόνισε ότι «η αντοχή της Ελλάδας και των Ελλήνων έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και πιστεύω ότι η χώρα για άλλη μία φορά θα τα καταφέρει και θα αναδυθεί από τις δυσκολίες με περισσότερη ζωντάνια και αισιοδοξία. Όταν θα έρθει αυτή η στιγμή και ο κόσμος θα έχει ξεπεράσει τις παρούσες δυσκολίες και προκλήσεις, η σύζυγός μου και εγώ ελπίζουμε να επισκεφτούμε πάλι την Ελλάδα και να σας συναντήσουμε όλους ξανά. Καλή αντάμωση!».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr