Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η Λουκία Σαλτιέλ-Πενθεί η εβραϊκή κοινότητα
Σύζυγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (20/12) σε ηλικία 70 ετών η Λουκία Σαλτιέλ, σύζυγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ξαδέρφη του Νικολά Σαρκοζί. Την Κυριακή στις 12:00 στα εβραϊκά νεκροταφεία στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (περιοχή ΑΓΝΟ) θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου όλα τα μέλη του να παραστούν την Κυριακή στα εβραϊκά νεκροταφεία.
Έως και πριν από λίγα χρόνια ουδείς γνώριζε για τη μακρινή συγγένεια που τους δένει. Μέχρι τη στιγμή που η κυρία Σαλτιέλ Μαλάχ άρχισε να... σκαλίζει το παρελθόν της οικογένειάς της. Η μητέρα του Γάλλου προέδρου και ο πατέρας της, κ. Σαλτιέλ, ήταν τρίτα ξαδέρφια. Κοινοί πρόγονοί τους υπήρξαν ο προπάππος του Νικολά, Μορδοχάι Μαλάχ -ο οποίος διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης-, και ο παππούς του Γάλλου προέδρου, Βενέδικτος ή Μπενίτο Μαλάχ, ο οποίος εγκατέλειψε σε πολύ νεαρή ηλικία τη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει ιατρική στη Γαλλία. Ο Βενέδικτος Μαλάχ ήταν, προφανώς, η αιτία της... εξάπλωσης των κλαδιών του γενεαλογικού δέντρου του γένους Μαλάχ προς τη δυτική Ευρώπη και ο λόγος που η έρευνα της κυρίας Σαλτιέλ-Μαλάχ «σκόνταψε» πάνω στο όνομα του Νικολά Σαρκοζί.
Σύζυγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, η Λουκία Σαλτιέλ Μαλάχ κίνησε, μέσω πρεσβειών, όλες τις διαδικασίες για να συναντήσει τον ξάδερφό της. Η γνωριμία τους έγινε τον Ιούνιο του 2006 στην Αθήνα, όταν ο Νικολά Σαρκοζί είχε επισκεφτεί τη χώρα μας ως υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.
Η εξαδέλφη Λουκία Σαλτιέλ είναι το γένος Μαλάχ, ο πατέρας της ήταν ο Σολομόν - Νίκος Μαλάχ, στην οικογένεια του οποίου ανήκαν ο γερουσιαστής Ασέρ Μαλάχ, βουλευτής του Ελευθερίου Βενιζέλου, και Πέπο Μαλάχ, βουλευτής στην αντιπολίτευση. Ο Σολομόν - Νίκος Μαλάχ ήταν εξάδελφος του Μπενίκο Μαλλάχ, του παππού του Σαρκοζί.
Δεν άνοιξαν τα διόδια του Ωραιοκάστρου: «Δική σας η ευθύνη», είπαν στους αγρότες - Μοιράζουν όσπρια και λαχανικά στους οδηγούς
Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών για έλεγχο στα οικονομικά
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο: Καλούσαν τους ανήλικους να βγουν να πουλήσουν την ώρα του μαθήματος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



