Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα - Φωτογραφία Έλληνα στους φιναλίστ των Ocean Photography Awards
«Ο ιππόκαμπος με τη μάσκα» του Νικόλα Σαμαρά πάει για βραβείο στα Ocean Photography Awards 2021🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Υποψήφιο για βραβείο στα Ocean Photography Awards 2021 είναι το υποβρύχιο φωτογραφικό στιγμιότυπο του Νικόλα Σαμαρά, ο οποίος στο Στρατώνι Χαλκιδικής απαθανάτισε έναν αξιολάτρευτο ιππόκαμπο να έχει πιάσει στο «ποδαράκι» του μια ιατρική μάσκα. Με τον Θεσσαλονικιό φωτογράφο μίλησε η Μπέττυ Μαγγίρα στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» στο Open, το πρωί της Πέμπτης (16/9).
H λήψη χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2020 με τον Νικόλα Σαμαρά να εξηγεί ότι στο Στρατώνι Χαλκιδικής είναι η μόνη γνωστή αποικία ιππόκαμπων στην Ελλάδα, κάτι που ο κόσμος δεν γνωρίζει. Είναι ένα σημείο, όπως είπε ο φωτογράφος, που δέχεται τεράστια επιβάρυνση - εσχάτως και λόγω κορονοϊού - και χρειάζεται προστασία. Ο φωτογράφος είπε στην Μπέττυ μαγγίρα ότι φυσικά μετά τη φωτογραφία, μάζεψε τη μάσκα και την πήρε μαζί του στην ξηρά στα απορρίματα, εκεί που ανήκει.
Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 3.500 φωτογραφίες
Η φωτογραφία του επιλέχθηκε ως φιναλίστ για τα Ocean Photography Awards 2021, ανάμεσα σε 3.500 άλλες και είναι υποψήφια στην κατηγορία Conservation Photographer of the year. Ο φωτογράφος εργάζεται κυρίως στο εξωτερικό και έχει ταξιδέψει σε Ινδονησία, Μαλδίβες, Μπαχάμες και Ερυθρά Θάλασσα, με πάνω από 80 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ.

Ο Νικόλας Σαμαράς δηλώνει ότι χρόνο με το χρόνο βλέπει όλο και περισσότερα σκουπίδια στη θάλασσα και χρειάζεται ευαισθητοποίηση σε αυτό το θέμα.
Ο ιππόκαμπος είναι ένα είδος ευάλωτο
Το Στρατώνι είναι παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Χαλκιδικής. Το 2011 αριθμούσε 1057 κατοίκους, που εργάζονται στα μεταλλωρυχεία αλλά και σε αλιευτικά επαγγέλματα. Τον Νοέμβριο του 2007, κατά τη διάρκεια ελέγχου της επέκτασης του λιμένα των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων από καταδυτικό κλιμάκιο της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ο δύτης Βασίλης Μεντόγιαννης ανακάλυψε μια ευμεγέθη αποικία ιππόκαμπου. Το 2015 ο κ. Μεντόγιαννης ανέλαβε τη δημιουργία τεχνητού υποβρυχίου περιβάλλοντος, λόγω του οποίου η αποικία άρχισε να επανακάμπτει.
«The Activist»: Στο νέο ριάλιτι των ΗΠΑ οι διαγωνιζόμενοι είναι ακτιβιστές - Κάποιοι αντιδρούν
Χάρι και Μέγκαν στον κατάλογο του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο
Κέιτι Πάιπερ: Η ζωή της παρουσιάστριας 13 χρόνια μετά την επίθεση με οξύ στο πρόσωπο
Δεν άνοιξαν τα διόδια του Ωραιοκάστρου: «Δική σας η ευθύνη», είπαν στους αγρότες - Μοιράζουν όσπρια και λαχανικά στους οδηγούς
Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών για έλεγχο στα οικονομικά
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο: Καλούσαν τους ανήλικους να βγουν να πουλήσουν την ώρα του μαθήματος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



