Belharra: Η ακτινογραφία της νέας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού
Εντυπωσιακά πλάνα από βίντεο του γαλλικού στρατού από προσομοίωση της επιχειρησιακής δράσης του πλοίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
H Belharra είναι η «ψηφιακή» φρεγάτα του 21ου αιώνα, που αναμένεται να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα όπως τα μαχητικά Rafale.
Αλλάζει η ισορροπία δυνάμεων στη Μεσόγειο
Ο λόγος για την φρεγάτα Belharra, τρεις από τις οποίες (με δικαίωμα επιλογής ακόμα μίας) αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, πολεμικά πλοία τα οποία είναι εξοπλισμένα για συγκρούσεις υψηλής έντασης στην ανοικτή θάλασσα.
Belharra είναι το όνομα που έχει δώσει ο όμιλος Naval Group στις φρεγάτες άμυνας και επέμβασης (FDI) που ναυπηγεί για ξένες αγορές. Είναι πιο μικρές και συνεπώς λιγότερο ακριβές -κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- από τις φρεγάτες πολλαπλών αποστολών (Fremm) του γαλλικού ομίλου και η ανάπτυξή τους άρχισε το 2015.
Με τονάζ 4.500 τόνους και μήκος 122 μέτρα, η FDI/Belharra έχει 120μελές πλήρωμα. Μπορεί να φέρει ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καθώς και κομάντος με τα ελαφρά ταχύπλοά τους. Πολύ ψηφιοποιημένη, είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο του οποίου η κυβερνοπροστασία είναι ενσωματωμένη ήδη από το σχεδιασμό του, επισημαίνει η Naval Group.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, η φρεγάτα Belharra είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στον αντιαεροπορικό πόλεμο με το ραντάρ Sea Fire που διαθετει. Σύμφωνα με τον Naval Group, τα 32 σιλό της μπορούν να περιέχουν ισάριθμους αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 30.
Για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας και υποβρυχίων οι φρεγάτες FDI Belharra διαθέτουν ένα πυροβόλο 76 χιλιοστών, τέσσερις τορπιλοσωλήνες, ραντάρ Sea Fire με εμβέλεια 200 χλμ γύρω από το πλοίο. Επίσης τους πλέον εξελιγμένους «ψηφιακούς» Exocet MM40 Block 3c και κορυφαία ανθυποβρυχιακά σόναρ CAPTAS 4 και KINGKLIP. Τα εν λόγω σόναρ μπορούν να εντοπίσουν υποβρύχια πολύ σύγχρονης τεχνολογίας σαν αυτά που διαθέτει η Ελλάδα και που επιδιώκει να αποκτήσει η Τουρκία σε λίγους μήνες.
Ο εξοπλισμός των νέων μας «ψηφιακών» φρεγατών συμπληρώνεται από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία ολοκληρώνονται πάνω στο κορυφαίο παγκοσμίως γαλλικό Κέντρο Πληροφοριών Μάχης SETIS.
Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
«Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr