Ο χορός των μαχαιριών έγινε κόμικ από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη
Στην ποντιακή διάλεκτο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης παντρεύει την παράδοση και την ιστορία του Πόντου με τη σύγχρονη τέχνη των κόμικ και του βίντεο.
Στο κανάλι του στο YouTube εικονογραφεί ιστορίες στην ποντιακή διάλεκτο. Αυτή τη φορά ασχολήθηκε με το χορό των μαχαιριών ή αλλιώς πιτσάκοϊν. Είναι ένας χορός του Πόντου, που αναδεικνύει τη φιλία και τα αγνά αισθήματα. Πρόκειται για έναν ένοπλο χορό που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Η πλοκή του είναι παρόμοια με αυτή που αναφέρει ο Ξενοφών στην «Κύρου Ανάβαση».
Αν θέλετε να δείτε το βίντεο και φοβάστε ότι δεν θα το καταλάβετε επειδή δεν ξέρετε ποντιακά, μην ανησυχείτε, καθώς δίνεται και στα νέα ελληνικά μέσω των υποτίτλων.
Διαβάστε ακόμη
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
Ανυποχώρητοι οι αγρότες : Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



