Θεσσαλονίκη: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Κάθε εφημερία χειρότερη από την προηγούμενη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 15 λεπτά ┋
Ασφυκτικούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με την κάθε νέα εφημερία να είναι πολύ χειρότερη από την αμέσως προηγούμενη. Η κατάσταση είναι δραματική, αφού σε κάθε νοσοκομείο υπάρχουν πλέον διασωληνωμένοι ασθενείς σε χειρουργικές κλίνες και σε κρεβάτια για αναισθησία, τη στιγμή που συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών θετικών στον κορονοϊό πολιτών.
Η εφημερία που ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με περισσότερες από 70 εισαγωγές και τέσσερις ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε χειρουργικές κλίνες, βρισκόμενοι σε αναμονή μήπως αδειάσει κάποιο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ακόμη πιο δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι η κατάσταση στη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου», αφού ξεκίνησε με δύο διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και χωρίς να υπάρχουν πολλά περιθώρια να εξευρεθούν κι άλλες κλίνες σε χειρουργεία κι άλλους δευτερεύοντες χώρους.
Σε όλα τα νοσοκομεία κλινικές συρρικνώνονται και αναγκαστικά ασθενείς με διαφορετικές παθήσεις βρίσκονται στους ίδιους χώρους, προκειμένου να εξευρεθούν αίθουσες και κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό. Από το συρτάρι βγήκε και πάλι το σχέδιο για τη μετατροπή ενός νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σε νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο για ασθενείς με covid-19. Είχε εξεταστεί και πέρυσι το ίδιο ενδεχόμενο, με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» να φαντάζει ως η καλύτερη. Το όνομα του συγκεκριμένου νοσοκομείου έρχεται και πάλι στο προσκήνιο ως η καλύτερη επιλογή γι’ αυτήν τη λύση, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιλεγεί ως αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19 το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».
Μιλώντας στο ethnos.gr γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία εξέφρασαν την απόγνωσή τους, έκαναν ξεκάθαρα λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος υγείας εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και ζήτησαν από την Πολιτεία να προχωρήσει σε επέκταση του μέτρου υποχρεωτικού εμβολιασμού στην κοινωνία.
«Ιπποκράτειο»: Περισσότερες από 70 εισαγωγές
Περισσότερες από εβδομήντα εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό έγιναν στην εφημερία της Κυριακής, που ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, Χρήστο Τζελέπη. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr, αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περισσότεροι από 150 ασθενείς με κορονοϊό, οι μονάδες Εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε χειρουργικά κρεβάτια.
«Η εφημερία ήταν πολύ δύσκολη. Αντιμετωπίσαμε όλοι οι εργαζόμενοι μια πολύ άσχημη κατάσταση, με εξήντα θετικούς ασθενείς, περίπου είκοσι ύποπτα κρούσματα και περισσότερες από 70 εισαγωγές. Βρίσκονται τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι σε χειρουργικά και αναισθησιολογικά κρεβάτια και περιμένουν να ενταχθούν σε ΜΕΘ, αν αδειάσει κάποιο κρεβάτι. Όλα τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και φαίνεται ότι πηγαίνουμε πάλι σε μετατροπή τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα μίας νόσου. Ήδη άλλες κλινικές στο νοσοκομείο μας μετατρέπονται σε χώρους για ασθενείς με κορονοϊό, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να συνυπάρχουν 4-5 κλινικές σε μία πτέρυγα, όπως συνέβη και πέρυσι», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τζελέπης.
Κατά τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή έχει απομείνει μόνο μία κλινική σε ολόκληρο το νοσοκομείο, για την οποία υπάρχει η δυνατότητα να αδειάσει και να μετατραπεί σε κλινική covid-19. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αφού δεν έχει γίνει κάποια ενίσχυσή του. Όπως υποστηρίζει, πλέον πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν στην πίεση και κάποιοι που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν σε ένα ή δύο χρόνια, προτιμούν να αποχωρήσουν νωρίτερα από το χώρο εργασίας τους.
«Παπανικολάου»: προμηνύεται πολύ δύσκολη εφημερία
Με δύο ασθενείς διασωληνωμένους σε χειρουργικές κλίνες ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», αφού οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο επικεφαλής των ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, αυτό έχει ως συνέπεια να αναβάλλονται χειρουργεία για ασθενείς με άλλες παθήσεις.
«Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, είναι τεράστια και δυστυχώς η πανδημία πλέον δεν μπορεί να ελεγχθεί μέσα στα νοσοκομεία. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε χειρουργικό κρεβάτι γυναίκα ασθενής με κορονοϊό μόλις 55 ετών, ο σύζυγός της οποίας πέθανε από τον ίδιο ιό πριν από λίγες μέρες. Υπάρχει παραπληροφόρηση στον κόσμο. Η πανδημία πρέπει να χτυπηθεί μέσα στην κοινωνία, με μία καλή λύση να είναι η επέκταση του προγράμματος υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.
Όπως υποστηρίζει ακόμα, το νοσοκομείο δεν έχει πολλές δυνατότητες να σηκώσει περαιτέρω βάρος, αφού είναι πολύ δύσκολο να επιστρατευθούν κι άλλες κλίνες. «Αυτό που εκφράζουμε όλοι οι υγειονομικοί, δεν αποτελεί απλώς μια κραυγή αγωνίας, είναι απόγνωση για την τεράστια πίεση που αντιμετωπίζουμε», υπογραμμίζει ο επικεφαλής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
Πάνω από 300 νεκροί σε 15 ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα – Σκέψεις για νοσοκομείο COVID στη Θεσσαλονίκη
Πάνω από 300 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Την ίδια ώρα ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες ανέρχεται σε 1008 και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ σε 159.
Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει από κορονοϊό 160 άνθρωποι σε νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία), ενώ από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 159 στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).
Η εικόνα των νοσηλειών τη Δευτέρα στα 14 νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ έχει ως εξής: 529 νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες (74,9% ανεμβολίαστοι) και 91 σε ΜΕΘ (91,2% ανεμβολίαστοι). Στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ σήμερα νοσηλεύονται 479 (74,3% ανεμβολίαστοι) και 61 σε ΜΕΘ (89,7% ανεμβολίαστοι).
«Ασφυξία» στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για νοσοκομείο μόνο για κορονοϊό
Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει στα αστικά κέντρα, με τη Θεσσαλονίκη ήδη να αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση σε αρκετά νοσοκομεία της. Στο Ιπποκράτειο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί 30 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με 7 ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, υπάρχουν σκέψεις για νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά COVID στη Θεσσαλονίκη.
Καπραβέλος: Ζούμε στιγμές Νοεμβρίου 2020
Ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη βόρεια Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, χθες Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ.
Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020» κι απέδωσε την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.
Δραματικοί τόνοι από Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς»
Όμως και η κατάσταση στην Αθήνα είναι αντίστοιχη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
«Είχαμε μια νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» τόνισε.
«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο». «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» είπε.
«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Ξέρεις, τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά», επεσήμανε στη συνέχεια.
«Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημειο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε. «Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα περιστατικά COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά».
Τζανάκης στο OPEN: Τρίτη δόση εμβολίου για να καταλαγιάσει η πανδημία
Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σημείωσε πως ένα νέο lockdown δεν πρέπει να ξαναέρθει. «Είναι μια κατάσταση που δεν αποδίδει και δεν ξέρουμε πόσο θα αποδώσει. Στο προηγούμενο lockdown κλείσαμε την πόρτα μας και υποτίθεται ότι κλείσαμε τον ιό απ έξω, αλλά ο ιός ήταν στις οικογένειές μας. Εν μέσω lockdown πέρυσι ζήσαμε τα ίδια πράγματα».
«Επομένως πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Πώς; Με τον εμβολιασμό μας», σημείωσε και τόνισε πως «ένα ποσοστό περίπου 20% των κρουσμάτων και των νοσηλειών θα καταλαγιάσει εάν τρέξουμε να κάνουμε την τρίτη δόση».
«Δεν μπορούμε να το βάζουμε στα πόδια, να κλειστούμε στα σπίτια και μόλις βγούμε έξω ο ιός να είναι πάλι μαζί μας. Θα έχουμε ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό, ένα ποσοστό αυτών θα νοσηλευθεί», είπε ακόμα.
Κιουμής στο OPEN για νέα μέτρα: Έχουν μια βραχυχρόνια απόδοση
Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Κιουμής, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο, αλλά και τα όσα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους από σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες, επεσήμανε πως «έχουν μια βραχυχρόνια απόδοση. Δεν φτάνει μια εβδομάδα για να αλλάξει το τοπίο. Θα χρειαστεί να παραμείνει αυτό το ρεύμα εμβολιασμών για μεγάλο χρονικό διάστημα και ει δυνατών να ενδυναμωθεί ώστε να ορθώσουμε ισχυρότερο τείχος προστασίας στην πανδημία».
Σημείωσε πως λείπει η υπευθυνότητα από μια σειρά ατόμων που δεν εμβολιάζονται και σημείωσε πως «κανείς δεν αποκλείει ότι θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση εμβολίου».
Βατόπουλος: Δεν αποκλείω απολύτως τίποτα
Διαφορετική άποψη ως προς το τι πρέπει να γίνει αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας κατέθεσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οποίος παρέθεσε εξαιρετικά δυσοίωνες εκτιμήσεις.
«Όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο αυξάνει η πιθανότητα μεταλλάξεων», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος. Εκτίμησε πως τα νέα μέτρα «πάρθηκαν για να μην επηρεαστεί η οικονομική και κοινωνική ζωή. Το ιδανικό θα ήταν και μέτρα περιορισμού. (…) Εγώ δεν αποκλείω απολύτως τίποτα. Κατανοώ την ισχυρή προσπάθεια της κυβέρνηση να μην πάει σε περιορισμού και να επιβάλει μάσκες, αποστάσεις και εμβολιασμό. Αλλά αυτό εξαρτάται και από τη συμπεριφορά μας».
Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα – Στο τραπέζι τοπικές παρεμβάσεις
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει με αυστηρότητα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο, ξεκινώντας σαφάρι ελέγχων. Όπως έγραψε το ethnos.gr, τα τα κυβερνητικά στελέχη που διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα εφαρμοσθεί νέο lockdown, θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε συνδυασμό με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που είναι υπό συζήτηση, μπορεί να αποφευχθεί ένα νέο γενικότερο κλείσιμο της χώρας.
Άλλωστε η οικονομία δεν αντέχει άλλο lockdown ενώ αυτό που αναμένεται να εφαρμοσθεί είναι επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους στην περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας χειροτερέψει περαιτέρω.
Μετά την εστίαση και το λιανεμπόριο που ισχύει από το Σάββατο, με rapid test θα πρέπει να πηγαίνουν από σήμερα και σε Τράπεζες, Δημόσιο και χώρους εργασίας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα νέα μέτρα επιβάλλουν την επίδειξη του αποτελέσματος του αρνητικού rapid test ώστε να επιτραπεί η είσοδος όπως άρχισε να ισχύει για την εστίαση και το λιανεμπόριο από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
Σε έλεγχο στην είσοδο υποβάλλονται και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ακολουθεί και έλεγχος της ταυτότητας. Τα νέα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο σε εστίαση και λιανεμπόριο ενώ οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές ήταν συνεχείς αφού επιβλήθηκαν πρόστιμα ενώ μπήκαν και λουκέτα σε επιχειρήσεις.
Τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας ξεκίνησαν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 ενώ θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα συνεχισθούν εάν τουλάχιστον συνεχισθεί και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων.
Και επειδή τα νέα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο, χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιασθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα τα δουν για πρώτη φορά σήμερα Δευτέρα.
Ειδικότερα δύο τεστ (rapid ή μοριακά) εβδομαδιαίως θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε:
- δημόσιο τομέα
- ιδιωτικό τομέα
- εκκλησίες
- Επίσης η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες θα γίνεται μόνο με αρνητικό Rapid test ή PCR
Στο μεταξύ όμως ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων, παρότι η κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα το διέψευδε.
Στο τραπέζι των συζητήσεων -εδώ και καιρό βέβαια - έχει πέσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν αποφασίσει να ανακοινώσει το μέτρο. Όμως φαίνεται ότι αναζητά τη συναίνεση των επαγγελματιών του κλάδου.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσουν το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ώστε να ανακάμψει η αγορά που μετρά απώλειες ήδη από τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο για τους ανεμβολίαστους.
Ανοικτό είναι όμως και πάλι το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας και ειδικά στην αστυνομία. Και αυτό διότι οι άνδρες και οι γυναίκες του σώματος έρχονται σε επαφή με πολίτες, όπως είναι το σκεπτικό των κυβερνητικών στελεχών, τονίζουν πήγες του ethnos.gr.
Ταυτόχρονα σκέψεις υπάρχουν και για κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου που επισκέπτονται οι πολίτες έστω κι αν πλέον με τα νέα μέτρα όλοι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο.
Βέβαια αυτό που προβληματίζει δεόντως είναι τι θα γίνει εάν θα εφαρμοσθεί η αναστολή εργασίας και στο δημόσιο ή την αστυνομία, κάτι που ισχύει στους υγειονομικούς, καθώς αναμένεται να προκύψουν κενές θέσεις.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η παραδοχή Ζελένσκι για τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία, η ώρα της αλήθειας για την ΕΕ και ο παράγοντας Τραμπ
Έρχονται λευκά Χριστούγεννα; Κρύο, βροχές και χιόνια τις γιορτές - Πρόγνωση μετεωρολόγων
Δολοφονία 36χρονης στο Ηράκλειο: Ερωτήματα για την ολιγωρία των αρχών – Ο δράστης είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη σύντροφο του
Ξανά Βασίλισσα του κόσμου η Ρεάλ Μαδρίτης! Κατέκτησε το Διηπειρωτικό με 3-0 επί της Πατσούκα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr