Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Οικότροφοι εστίας κοιμούνται σε βρεγμένα από την υγρασία κρεβάτια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Ακόμα και στα κρεβάτια των φοιτητών που διαμένουν στη φοιτητική εστία της Σίνδου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας πέφτουν σταγόνες από την υγρασία στους τοίχους, λόγω της κακής συντήρησης του κτιρίου, ενώ σε διάφορα σημεία δωματίων και διαδρόμων τοποθετούνται κουβάδες, για να συγκεντρώνεται το νερό που στάζει από τα ταβάνια.
Παράλληλα, για περίπου ένα χρόνο και μέχρι πριν από λίγο καιρό ο θερμοσίφωνας της εστίας ήταν χαλασμένος και πολλές φορές οι φοιτητές αναγκάστηκαν να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ τριάντα δίκλινα δωμάτια παραμένουν άδεια, αν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από φοιτητές να μείνουν σε αυτά.
Τα παραπάνω καταγγέλλουν στο ethnos.gr οικότροφοι της φοιτητικής εστίας, σημειώνοντας ότι το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο και παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς κάθε αρμόδιο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δε δίνεται κάποια λύση.
«Υπάρχουν συνολικά εξήντα διαθέσιμες κλίνες σε τριάντα δίκλινα δωμάτια, αλλά χωρίς να μας δίνεται κάποια εξήγηση, από τις αρχές της εκπαιδευτικής χρονιάς, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων από ενδιαφερόμενους φοιτητές. Υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πάνε πίσω τις σπουδές τους. Άλλοι μένουν στα σπίτια τους σε κοντινές πόλεις και αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο, για να έρθουν στο πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια. Αν κάποιος μπορούσε να νοικιάσει σπίτι, σίγουρα δε θα ήθελε να μείνει σε μία εστία με κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες. Έχουμε θέσει το θέμα πολλές φορές στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του πανεπιστημίου και αλλού, αλλά δε μας έχουν δώσει καμία εξήγηση για τη μη διάθεση των εξήντα κλινών», λέει στο ethnos.gr οικότροφος της φοιτητικής εστίας της Σίνδου.
Υγρασία στα κρεβάτια – κουβάδες σε δωμάτια και διαδρόμους
Όπως καταγγέλλουν ακόμα οι φοιτητές, πριν από περίπου δύο χρόνια στο κτίριο έγιναν από συνεργείο εργασίες υγρομόνωσης, ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τότε οι οικότροφοι της εστίας, όπως υποστηρίζουν, αναγκάζονται να ζουν σε χώρο με μουχλιασμένους και πράσινους από την υγρασία τοίχους, να κοιμούνται σε βρεγμένα κρεβάτια και να τοποθετούν σε δωμάτια και διαδρόμους κουβάδες, για να συγκεντρώνεται το νερό που στάζει από την οροφή. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα υπάρχουν έξω από το κτίριο οι σκαλωσιές από τις εργασίες υγρομόνωσης που έγιναν πριν από δύο χρόνια.
«Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν φοιτητές με θέματα υγείας, τα οποία επιβαρύνονται από την υγρασία. Δυστυχώς, το κτίριο συνεχίζει να φθείρεται και κανείς δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Την ίδια στιγμή επί ένα χρόνο αναγκαζόμασταν να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό πολλές φορές, επειδή ο θερμοσίφωνας ήταν σπασμένος. Μετά από πολλές αιτήσεις μας ο θερμοσίφωνας έγινε, αλλά κανείς μας δεν ξέχασε την ταλαιπωρία», σημειώνει οικότροφος της εστίας.
Τέλος, οι φοιτητές υποστηρίζουν ακόμα ότι το κτίριο δεν έχει θέρμανση, με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να αναγκάζονται να ζεσταίνονται με ατομικά αερόθερμα.
Αποκλείονται φοιτητές και από τη σίτιση
Ένα άλλο ζήτημα που καταγγέλλεται και το οποίο αφορά το σύνολο των φοιτητών του πανεπιστημίου, είναι ότι πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να σιτιστούν από αυτό. Όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, αυτό συμβαίνει, διότι ακόμα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με τα εστιατόρια, με αποτέλεσμα να ισχύει η περσινή λίστα των σιτιζομένων, η οποία περιλαμβάνει 1.100 άτομα. Ωστόσο, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να σιτιστούν περίπου 3.000 φοιτητές.
«Πέρυσι δήλωσαν ενδιαφέρον για σίτιση μόνο 1.100 άτομα, διότι λόγω του κορονοϊού πολλοί απέφευγαν να τρώνε στα εστιατόρια. Αν και φτάσαμε στο Φεβρουάριο, ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί, ποιοι δικαιούνται γεύματα και ποιοι όχι», τονίζει φοιτητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Το ethnos.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί και να απαντήσει κάποιος αρμόδιος.
Κατέρρευσε ψηφιακά το Νοσοκομείο της Νίκαιας: Εξετάσεις, εξιτήρια, μισθοδοσίες... στο χέρι
Η μάχη των... ντεσιμπέλ στη Θεσσαλονίκη: Κάθε μέρα 10 επιχειρηματίες οδηγούνται με χειροπέδες στο κρατητήριο
Φοβερός και «τριπλός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κυπελλούχοι οι Μπακς
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη»: Ποια μαγαζιά με παιχνίδια αφορά - Τι περιλαμβάνει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr