Πάσχα 2022 - Χίος: Επέστρεψε ο ρουκετοπόλεμος του Βροντάδου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Εντυπωσιακός και μακριά από τις «υπερβολές» του παρελθόντος, ο ρουκετοπόλεμος επέστρεψε στη Χίο, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν από κοντά.
Φέτος, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ο αριθμός ρουκετών δεν ξεπέρασε τις 15.000 και από τις δύο ενορίες, κάτι άλλωστε που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο των κατοίκων, σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Χίου.
Όπως προστάζει η παράδοση τα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να... λάβουν «θέσεις μάχης».
Μετά τις 20:00, αφού προηγήθηκε το στήσιμο των ρουκετοσυρτών, τα συνεργεία πραγματοποίησαν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των ενοριών, αλλά και να διαπιστωθεί ότι οι βολές δεν θα χτυπήσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην ενδιάμεση ζώνη.
Μόλις οι καμπάνες σήμαναν 23:00, οι πρώτες μαζικές ρίψεις «έκαναν τη νύχτα μέρα», ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.
Οι αγρότες άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο της τραγωδίας
Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ανακοίνωση χωρίς Καρυστιανού - Απάντηση με αιχμές για την έρευνα του ΣΔΟΕ
Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού: «Ο εισαγγελέας σε έστειλε να περάσεις Χριστούγεννα στο νοσοκομείο - Είναι ντροπή»
Can Can: Τέλος στη συνεργασία με τον Στέφανο Παπαδόπουλο μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Μαζωνάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



