Πάτρα: Ενδοφλέβια χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα - Γιατί δεν μπορεί να την χορήγησαν γιατροί
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Νέα στοιχεία για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Δημήτρη Γαλεντέρη η κεταμίνη που αποδείχτηκε πως σκότωσε την 9χρονη, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.
Σε σχέση με τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2" και κορυφώνεται στα 5", ενώ ενδομυικά η δράση κορυφώνεται σε 10 λεπτά.
Απαντώντας στο ερώτημα του MEGA για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.
«Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε.
Κλείνοντας, τόνισε πως η ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.
Λέων: Δύσκολο να έχουν αποτέλεσμα νέες τοξικολογικές σε Μαλένα - Ίριδα
Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης έλαβε αίμα και ούρα από την άτυχη 9χρονη Τζωρτζίνα και πραγματοποίησε τοξικολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκαν: Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine), lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).
Μάλιστα, στο ίδιο πόρισμα προτείνεται και η εκταφή της σορού του 9χρονου κοριτσιού, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως σε όλα όσα πέρασε, πριν τελικά οδηγηθεί στον θάνατο, με την εξέταση νέων στοιχείων, όπως οι τρίχες που μπορεί να δείξουν αν είχε χορηγηθεί κάποια ουσία πριν το θάνατο του άτυχου παιδιού.
Παράλληλα, αρκετοί είναι εκείνοι που ανέφεραν ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν παρόμοιες ουσίες και στα δείγματα που έχουν διατηρηθεί από τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, τη Μαλένα και την Ίριδα, που βρήκαν μυστηριωδώς το θάνατο σε προηγούμενο χρόνο.
Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έσπευσε να τονίσει ότι δύσκολα θα προκύψουν νέα συμπεράσματα, καθώς τα δείγματα είναι παλιά.
«Η τοξικολογική επανεξέταση στα ιστολογικά παρασκευάσματα σε Μαλένα και Ίριδα δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να μας δώσει αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. Πρώτον λόγω της δυσκολίας του υλικού και δεύτερον λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει από τη μονιμοποίηση των ιστών» τόνισε ο κ. Λέων.
Στο ζήτημα του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας είχε αναφερθεί και στο τελευταίο «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος σημείωσε ότι αν οι εξετάσεις που θα γίνουν για τους άλλους δύο θανάτους δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο να διαταχθεί η εκταφή των δύο παιδιών.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η παραδοχή Ζελένσκι για τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία, η ώρα της αλήθειας για την ΕΕ και ο παράγοντας Τραμπ
Έρχονται λευκά Χριστούγεννα; Κρύο, βροχές και χιόνια τις γιορτές - Πρόγνωση μετεωρολόγων
Δολοφονία 36χρονης στο Ηράκλειο: Ερωτήματα για την ολιγωρία των αρχών – Ο δράστης είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τη σύντροφο του
Ξανά Βασίλισσα του κόσμου η Ρεάλ Μαδρίτης! Κατέκτησε το Διηπειρωτικό με 3-0 επί της Πατσούκα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr