Πάτρα: Αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο - Η Ρούλα Πισπιρίγκου βιντεοσκοπεί κρίση της Τζωρτζίνας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋
Μια ακόμη κρίση της Τζωρτζίνας στις 25 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή λίγες ημέρες πριν πεθάνει από θανατηφόρα δόση κεταμίνης βιντεοσκοπούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο. Το ηχητικό υλικό έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ακούγεται να χτυπά το κουδούνι κλήσης των νοσηλευτών, ενώ η 9χρονη κόρη της είχε ήδη ξεκινήσει να υποφέρει.
Η Τζωρτζίνα εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου στις 19 Ιανουαρίου, ενώ η μητέρα της είχε αναφέρει επεισόδιο με σπασμούς, υπνηλία και έμετο. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της εκδήλωσε 9 αιφνίδια επεισόδια. Οι γιατροί τη μετέφεραν στη ΜΕΘ. Ωστόσο, οι εντατικολόγοι δεν διαπίστωναν κανένα από τα αναφερόμενα συμπτώματα, ούτε είδαν κάποιο επεισόδιο. Στο απόσπασμα, η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει να βιντεοσκοπήσει το επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας και χτυπά το κουδούνι καλώντας το προσωπικό.
Πισπιρίγκου: Έρχεστε λίγο…
Ιατρικό προσωπικό: Ναι.
Πισπιρίγκου: Ελάτε, ελάτε...
Ιατρικό προσωπικό: Μισό λεπτάκι.
Πισπιρίγκου: Λίγο γρήγορα παρακαλώ.
Ιατρικό προσωπικό: Τι έγινε;
Πισπιρίγκου: Κάνουμε το ίδιο και δεν μπορώ να φύγω, θέλω να το τραβήξω βίντεο. Κάνει το ίδιο. Αρχίζει και κάνει το ίδιο, κοιτάξτε, φωνάξτε, φωνάξτε το γιατρό γιατί μου είπαν να το βιντεοσκοπήσω. Ευχαριστώ.
Στο βίντεο ακούγονται φωνές και βογγητά του παιδιού που έχουν αφαιρεθεί
Πισπιρίγκου: Σσσσσς
Όπως ακούγεται στο βίντεο, η Τζωρτζίνα δίνει ακόμη μία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί τότε αποφάσισα τη διακομιδή της στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για να διερευνηθούν τα επεισόδια αποκορεσμού και βραχυκαρδίας. Η διακομιδή στην Αθήνα έγινε στις 26 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα και μετά από αλλεπάλληλα επεισόδια, η Τζωρτζίνα κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.
Η Πισπιρίγκου αλλάζει υπερασπιστική γραμμή και επικαλείται σπάνιο σύνδρομο
Το φιαλίδιο με το αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας το οποίο βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας φαίνεται πως αλλάζει ορισμένα δεδομένα γύρω από την υπόθεση. Η προφυλακισμένη μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσω των δικηγόρων της εκφράζει αμφιβολίες για το αν τελικά το φιαλίδιο περιέχει αίμα της 9χρονης και αποτελεί στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού και παράλληλα φαίνεται ότι αλλάζουν ριζικά την
Μιλώντας στον Alpha, ο δικηγόρος της δήλωσε: «Θα γίνει αίτημα για εξέταση DNA για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού και περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα. Προς το παρόν αναφερόμαστε στο πώς αυτό ανασύρεται τώρα. Ξαφνικά, σε αυτό το ύστερο στάδιο έρχεται ένα τέτοιο στοιχεί. Ο τρόπος που εμφανίζεται το φιαλίδιο αφήνει μία αμφιβολία. Τι στοιχεία έχουν, ποια η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης…».
Σύμφωνα με την εκπομπή TLive, κανείς δεν ασχολήθηκε με το φιαλίδιο μέχρι τις 16 Μαΐου παρόλο που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για εβδομάδες. Στο κάδρο μπήκε «αφού ελήφθη το έγγραφο της 18ης ανακρίτριας από την Αθήνα, προκειμένου να ερευνηθούν τα πάντα και να βρεθεί οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, είτε αίμα, είτε ούρα, είτε οτιδήποτε άλλο», αναφέρουν ιατρικές πηγές.
Κάπως έτσι, ερευνήθηκε και το ψυγείο που φυλάσσονται φιαλίδια με αίμα ασθενών… «Εντελώς τυχαία ήταν το δείγμα της πρώτης μέρας της εισαγωγής της Τζωρτζίνας. Η ποσότητα αίματος είναι ένα φιαλίδιο των 2,5 ml ποσότητα για μία διασταύρωση, για μία γενική αίματος».
Γιατί είχε ληφθεί αίμα από την Τζωρτζίνα
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επειδή στα παιδιά είναι λίγο πιο δύσκολη η εξέταση αίματος, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεθεί φλέβα, συνηθίζεται να λαμβάνουν λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από όση θα χρησιμοποιήσουν εκείνη την ώρα και αυτό που δε θα χρειαστούν άμεσα, φυλάσσεται στο ψυγείο.
Η ποσότητα «φυλάσσεται μήπως χρειαστεί και διατηρείται στο ψυγείο των αιμάτων, στην παιδιατρική κλινική». Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ίδιες ιατρικές πηγές, μέχρι τώρα το αίμα της Τζωρτζίνας δεν είχε ζητηθεί από κανέναν.
Ιατροδικαστής Λέων: Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στα χέρια μας
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews σχολίασε ότι το φιαλίδιο αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση. «Για εμάς τους ιατροδικαστές και τοξικολόγους είναι ένα πολύτιμο στοιχείο. Δηλαδή αν όντως αποδειχθεί ότι αυτό το αίμα είχε ληφθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει αλλοιωθεί, σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο στοιχείο, το οποίο είναι ικανό μέσα από τοξικολογικές αναλύσεις να μας δείξει την παρουσία ουσιών για εκείνο το χρονικό διάστημα. Είναι ένα πολύτιμο στοιχείο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν έχει αποθηκευτεί και συντηρηθεί κατάλληλα «δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί» για εξετάσεις που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση θανάτου στην Τζωρτζίνα.
Θα αναλάβει ο Λύτρας την Πισπιρίγκου;
Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Mega, έκανε ξεκάθαρο ότι υπάρχει αλλαγή πλεύσης αναφορικά με την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως σημείωσε ο ποινικολόγος, ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου τον προσέγγισε αλλά εκείνος αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.
Σύμφωνα με την εκπομπή, πληροφορίες θέλουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει προσεγγίσει ξανά τον Απόστολο Λύτρα, με τον γνωστό δικηγόρο να φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή της. Ο δικηγόρος και η 33χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνομιλούν εδώ και αρκετό καιρό, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να θέλει να την εκπροσωπήσει ο γνωστός ποινικολόγος.
Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη πριν από τη σύλληψη της 33χρονης για το θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε.
Αλλαγή με την υπερασπιστική γραμμή
Οι δικηγόροι της 33χρονης αλλάζουν ριζικά υπερασπιστική γραμμή και πλέον θα υποστηρίξουν πως δεν σκότωσε η κεταμίνη την Τζωρτζίνα αλλά ένα σπάνιο σύνδρομο από το οποίο έπασχε το παιδί. Ο Γιώργος Σιδεράς που την υπερασπίζεται επικαλείται ότι «η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».
Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα. «Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.
Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά στην Πάτρα ενώ το κλειδί βρίσκεται στη μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει. «Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.
Καταρρίπτουν το επιχείρημα οι ιατροδικαστές
«Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει» δήλωσε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.
«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλυμα το οποίο θα φαινόταν στο διάγραμμα που υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία. Συνεπώς, μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» επισήμανε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.
Γιατί ο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να κάνει χρήση πυραύλων στο ρωσικό έδαφος; Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στον πόλεμο
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Άρειο Πάγο για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο
Το αντίο του Κώστα Μυλώση στον κουμπάρο του Βασίλη Μαντζουράνη - Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αδικοχαμένου μουσικού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr